search-button
cross-out

Ανοιχτή Πίτα με αυγά και λουκάνικο γεμιστό με γραβιέρα από τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης και την Εύα Παρακεντάκη

Ανοίγεις το ψυγείο και έχεις μία και μοναδική επιλογή, να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο, εύκολο,γρήγορο και ευφάνταστο, πίτα με αυγά; Ναι αλλά όχι έτσι απλά!
Ανοιχτή Πίτα με αυγά και λουκάνικο γεμιστό με γραβιέρα από τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης και την Εύα Παρακεντάκη

Γιατί;

Γιατί μένουμε σπίτι! Και όταν είμαστε μέσα, που είναι και ο Χειμώνας χουχουλιάρης και νόστιμος ,Βλέπουμε μία ωραία ταινία και όλο και κάτι τσιμπολογάμε. Κάτι εύκολο και γρήγορο, κάτι που δεν θα σου πάρει πάνω από μισή ωρίτσα να το φτιάξεις αλλά που θα τους κάνει να σε λατρέψουν!

Γρήγορο,εύκολο αλλά και υγιεινό! Γιατί τα αυγά μου είναι βιολογικά και τα λουκάνικα, με κοτόπουλο! Άσε που είναι και γεμιστά με γραβιέρα!

Πίτα με κρέμα γραβιέρας, λουκάνικο και αυγά

Για την κρέμα γραβιέρας

  • ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 200γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αβγό
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την πίτα

Για το γυάλισμα του φύλλου

  • 1 κρόκο αβγού
  • Μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας σε ένα ταψί. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα γραβιέρας. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες .Το λουκάνικο το αφήνουμε ολόκληρο. Βάζουμε σε μία στρώση τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε την κρέμα γραβιέρας από πάνω. Τοποθετούμε το λουκάνικο και από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα. Κλείνουμε γύρω γύρω το φύλλο και το γυαλίζουμε με ένα κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί έξω και σπάμε τέσσερα αυγά και ξαναφουρνίζουμε για 7-10 λεπτά!

Η απόλαυση είναι δεδομένη!

To μυστικό της Εύας

 Βάλτε την γεύση του χωριού στο γεύμα σας επιλέγοντας Λουκάνικο κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης, καπνισμένο σε ξύλο οξιάς από τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης. Έτσι, η πίτα σας θα γίνει πιο λαχταριστή & ζουμερή από ποτέ!

Προτεινόμενος τρόπος ψησίματος: Για να απολαύσετε ολοκληρωμένη νοστιμιά, ψήστε το λουκάνικο χωρίς να το τρυπήσετε ώστε να διατηρηθεί ατόφια η γέμιση τυριού από γραβιέρα.

Λίγα λόγια για τα Αγροκτήματα Κρήτης…

Τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη φάρμα παραγωγής αυγών και πουλερικών στην Κρήτη που ιδρύθηκε το 1995 από τον κ. Αντώνη Μανωλιτσάκη. To 2003, εφάρμοσε πρώτη τη βιολογική εκτροφή ορνίθων αυγο παραγωγής παράγοντας τα πρώτα βιολογικά αυγά στην Κρήτη. Το 2009 καινοτομεί ξανά παράγοντας και διανέμοντας στην Κρήτη το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο.

Κύριο μέλημά μας είναι να σας προσφέρουμε αγνά, αυθεντικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης, τα οποία παράγονται με σεβασμό προς τη φύση. Διαθέτουμε μια οικογένεια προϊόντων που βάση έχει το αυγό και το κοτόπουλο, τα οποία έχουν διακριθεί με  δύο χρυσά αστέρια το καθένα ξεχωριστά στον παγκόσμιο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας του ινστιτούτου ITQI με έδρα της Βρυξέλλες. Η διάκριση αυτή μας έκανε υπερήφανους και δικαίωσε την προσπάθεια μας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που μεγάλωσαν και θα μεγαλώσουν πολλές γενιές ακόμα!

Δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες

www.agroktimatakritis.gr

FB PAGE: Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης ΑΕ

INSTAGRAM PAGE: agroktimata_kritis

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr