search-button
cross-out

Σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης με ψητά πατζάρια

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους δικούς μας ανθρώπους είναι οι  σαλάτες
Σαλάτα καπριτσιόζα  Φρεσκούλης με ψητά πατζάρια

Η σαλάτα για μένα είναι μία όαση . Ό,τι  και να έχω μαγειρέψει ακόμα και λαχανικά, τη σαλάτα την θέλω δίπλα μου, να συντροφεύει  όλα τα πιάτα.

Ένα πιάτο που είναι  σύμμαχος της ζωής, μας χαρίζει υγεία και μας βοηθά στην απώλεια βάρους, προστάτης στην καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά όχι μόνο, μας προσφέρει απλές, αλλά σπουδαίες συγκινήσεις στον ουρανίσκο με τη δροσιά την τραγανότητα και την φίνα γεύση. Η σαλάτα καπριτσιόζα για εμένα είναι ένας υπέροχος καμβάς που μου αρέσει να ζωγραφίζω επάνω του.

Μπορεί να σερβιριστεί σε ένα καθημερινό ή σε ένα γιορτινό τραπέζι, να συνοδεύσει το γεύμα  ή να είναι η ίδια το γεύμα μας.

Όπως κι αν είναι η σαλάτα, ο βασικός κανόνας της είναι πάντα, ένας: να είναι φρέσκια! Ο Φρεσκούλης φέρνει πάντα, εγγυημένα και καθημερινά, ολόφρεσκες σαλάτες σε απίθανους συνδυασμούς από διαλεχτά λαχανικά, κομμένα, πλυμένα και έτοιμα να ομορφύνουν κάθε πιάτο, να κάνουν το τραπέζι μας πιο χαρούμενο και να προσθέσουν υγεία στη ζωή μας.

Σαλάτα καπριτσιόζα με ψητά πατζάρια

Υλικά

1 σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης

2 ψητά παντζάρια

½ πορτοκάλι (φιλεταρισμένο)

3 κ.σ. καρύδια στο γουδί

3 κ.σ. μούρα

Φλούδες γραβιέρας

Μπούκοβο γλυκό

Αλάτι

Για το Dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι

3 κ.σ. ξίδι

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ετοιμάζουμε το dressing και βουτάμε μέσα τα παντζάρια μας. Σε μία πιατέλα ή σε πιάτα ατομικά βάζουμε την καπριτσιόζα  Φρεσκούλης. Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε μαζί με τα berries. Σε ένα πιατάκι βάζουμε το καρύδι σπασμένος ε σκόνη και περνάμε τα παντζάρια μας. Τα βάζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και πασπαλίζουμε το μπούκοβο. Στο κέντρο βάζουμε τις φλούδες γραβιέρας.

  • Όσο περισσότερο αφήσεις τα παντζάρια μέσα στο dressing τόσο πιο νόστιμα γίνονται.
  • Πριν θρυμματίσεις  τα καρύδια καβούρντισε τα με χοντρό αλάτι στο αντικολλητικό τηγάνι .

www.freskoulis.gr

FB PAGE: Φρεσκούλης (Freskoulis)

INSTAGRAM PAGE: freskoulis

Eva’s cooking

Latest

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Σάλη από τα Ψαχνά: Ανοίγει ξανά ο φάκελος του αγρότη
Ελλάδα

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Σάλη από τα Ψαχνά: Ανοίγει ξανά ο φάκελος του αγρότη

Σπύρος Σταμούλης: Ο εισαγγελέας Αλέξης Γραμματικός θα αναμειχθεί και με άλλη ιστορία στο Διαφάνι
TV News

Σπύρος Σταμούλης: Ο εισαγγελέας Αλέξης Γραμματικός θα αναμειχθεί και με άλλη ιστορία στο Διαφάνι

Ριφιφί στο Ψυχικό: Ποιες είναι οι τέσσερις Αθηναίες που τους διέρρηξαν τις τραπεζικές τους θυρίδες
Ελλάδα

Ριφιφί στο Ψυχικό: Ποιες είναι οι τέσσερις Αθηναίες που τους διέρρηξαν τις τραπεζικές τους θυρίδες

Συγκλονίζουν οι γονείς του 2,5 ετών Γιάννη: Έφυγα  από τον παιδικό σταθμό και τον άκουσα να κλαίει… Ήθελα να γυρίσω πίσω να τον πάρω, αλλά σκέφτηκα ότι θα συνηθίσει
Videos

Συγκλονίζουν οι γονείς του 2,5 ετών Γιάννη: Έφυγα από τον παιδικό σταθμό και τον άκουσα να κλαίει… Ήθελα να γυρίσω πίσω να τον πάρω, αλλά σκέφτηκα ότι θα συνηθίσει

Εκκρεμεί ο έλεγχος πέντε κινητών στη δεύτερη δικογραφία για την Ελένη Τοπαλούδη
Ελλάδα

Εκκρεμεί ο έλεγχος πέντε κινητών στη δεύτερη δικογραφία για την Ελένη Τοπαλούδη

Η εξομολόγηση Έλληνα ηθοποιού: Έχω να δουλέψω από τον Μάρτιο, οπότε έχω και να πληρωθώ από τον Μάρτιο
Lifestyle news

Η εξομολόγηση Έλληνα ηθοποιού: Έχω να δουλέψω από τον Μάρτιο, οπότε έχω και να πληρωθώ από τον Μάρτιο

Κορονοϊός: Οι 18 περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα
Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι 18 περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα

Ιταλία: Πέθανε η Κάρλα στην οποία ο σύζυγός της έκανε καντάδα έξω από το νοσοκομείο
Κόσμος

Ιταλία: Πέθανε η Κάρλα στην οποία ο σύζυγός της έκανε καντάδα έξω από το νοσοκομείο

zinapost.gr