search-button
cross-out

Γιάννης Βαρδής: Ο πατέρας μου είχε όγκο στο κεφάλι & πήγαμε στη Γερμανία.Όταν μείναμε μόνοι μας είπε πως ότι & αν συμβεί θα είναι πάντα δίπλα μας

Γιάννης Βαρδής: Ο πατέρας μου είχε όγκο στο κεφάλι & πήγαμε στη Γερμανία.Όταν μείναμε μόνοι μας είπε πως ότι & αν συμβεί θα είναι πάντα δίπλα μας

Ο Γιάννης Βαρδής μίλησε στο ΕΓΩ και στον Γιάννη Βίτσα για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, Αντώνη Βαρδή.

Ο Αντώνης Βαρδής βίωσε πρόσφατα μία περιπέτεια υγείας, την οποία και γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο facebook συγκινώντας τον κόσμο… Πώς είναι σήμερα;

Είναι μια χαρά. Έχουμε γυρίσει από τη Γερμανία, όπου ήμασταν στο Ανόβερο. Παλεύαμε επί τρεις μήνες. Ήταν πολύ επικίνδυνο, αυτό που συνέβη και σοκαριστήκαμε όλοι. Θεωρώ όμως ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έκανε την επέμβαση και όλα  πήγαν  καλά.

Είχε έναν όγκο στον εγκέφαλο.

Ναι,  στο κεφάλι, ο οποίος ακουμπούσε το νεύρο της ομιλίας και δημιουργούσε πρόβλημα. Δεν τον αναλάμβανε κανένας γιατρός στην Ελλάδα. Έτσι,  λοιπόν,  βρήκαμε μία κλινική στο Ανόβερο,  που κάνει μόνο τέτοιες επεμβάσεις και αφαιρέθηκε ο όγκος,  χωρίς να πειραχθεί το νεύρο της ομιλίας. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Τώρα είναι σε φάση ανάρρωσης. Ξεκουράζεται, αλλά παρ’ όλα αυτά, έχει μπει σε μία διαδικασία να τελειώσει το δίσκο της Νατάσας Θεοδωρίδου. Του δίνει ενέργεια και ζωή. Είναι δημιουργικός και αυτό είναι εξαιρετικό. Είμαστε όλοι δίπλα του.

Σοκαριστήκατε στην αρχή;

Ναι. Όλοι μας. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερο κρυφό γίνεται,  γιατί δεν θέλαμε να βγει προς τα έξω. Γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα γνωστοποιηθεί. Ήμασταν όλοι όμως της λογικής ότι ένα  τέτοιο πρόβλημα πρέπει αρχικώς να μην γνωστοποιηθεί.

Πολύ. Πριν φύγουμε για τη  Γερμανία, πηγαίναμε από γιατρό σε γιατρό και παίρναμε διαφορετικές γνώμες. Κάποια στιγμή μπερδευτήκαμε κι εμείς. Δεν ξέραμε ποιο είναι το σωστό, τι πρέπει να επιλέξουμε.  Ακολουθήσαμε το ένστικτό μας.

Ο Αντώνης Βαρδής είχε περάσει και στο παρελθόν καρκίνο και αυτό φαντάζομαι ότι κάνει το φόβο ακόμη μεγαλύτερο.

Ναι, αν και τον είχαμε ξεπεράσει. Πριν από είκοσι δύο χρόνια είχε εμφανιστεί  σε ένα σημείο του σώματος, που δεν μπορούσε να κάνει μετάσταση στο σημείο που το είχε τώρα. Από τις πρώτες ημέρες που πήγαμε στο νοσοκομείο και έκανε τις γενικές εξετάσεις ήμασταν καθησυχασμένοι ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Είναι πολύ δυνατός, έχει εξαιρετική ψυχολογία και φοβερά δυνατή κράση. Από την επόμενη ημέρα της επέμβασης άρχισε να περπατάει. Η ανάρρωση του ήταν φοβερά γρήγορη. Από τη μία στεναχωριόμουν, γιατί έλεγα πώς είναι δυνατόν να τον χτύπησε δύο φορές καρκίνος σε δύο διαφορετικά σημεία και από την άλλη έβλεπα ότι είναι πολύ δυνατός  απέναντι σε όλη τη διαδικασία. Παίρναμε δύναμη από εκείνον, για να ανταπεξέλθουμε στο πρόβλημα.

Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που βιώσατε στο τρίμηνο της ασθένειας;

Όταν μείναμε μόνοι μας,  τόσο στη Γερμανία  όσο και στην Ελλάδα συζητήσαμε πολλά πράγματα. Μας είπε τι αισθάνεται για εμάς, πόσο μας αγαπάει, πόσο έννοια μας έχει. Μας έλεγε «Ό,τι και αν συμβεί, θα είμαι πάντα εδώ δίπλα σας». Ήταν σοκαριστικό. Διαπίστωνες ότι είχε σκεφθεί όλα τα ενδεχόμενα στο μυαλό του και δεν το δεχόσουν. Του έλεγα: «Δεν θα πάθεις τίποτα. Θα το αντιμετωπίσουμε» Υπήρξαν στιγμές πολύ δυνατές περιμένοντας το γιατρό έπειτα από την επέμβαση που κράτησε αρκετές ώρες, όταν αναμέναμε επίσης να δούμε αν πάθει μετεγχειρητικό σοκ, αν και κατά πόσο μπορεί μιλήσει. Τότε έκανες διάφορα σενάρια με το μυαλό σου. Ακόμα και τις στιγμές, όμως,  που ήταν στην εντατική,  έβρισκε τον τρόπο να μας δώσει δύναμη. Μας έκλεινε το μάτι, μας χαμογελούσε, δείχνοντας ότι είναι καλά. Ήταν πιο δυνατός από  όλους μας.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr