search-button
cross-out

Θέση στα Όσκαρ διεκδικεί ο Brad Pitt

Θέση στα Όσκαρ διεκδικεί ο Brad Pitt

Μετά την παταγώδη αποτυχία της ταινίας του με τα ζόμπι, ο Μπραντ Πιτ  σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά με αξιώσεις όχι απλώς για αξιοπρεπή παρουσία στο box office αλλά για Οσκαρ!

Ο λόγος για τη νέα ταινία «12 years a slave», της οποίας ο Πιτ είναι παραγωγός αλλά και συμπρωταγωνιστής μαζί με τον Μίκαελ Φασμπέντερ. Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε ο σύντροφος και οσονούπω σύζυγος της Αντζελίνα Τζολί φαίνεται να υποδύεται έναν υπέρμαχο της κατάργησης της δουλείας στον αμερικανικό Νότο, ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με τον κακό ιδιοκτήτη φυτείας, τον Φασμπέντερ.

Το πολύ δυναμικό κλιπ της ταινίας, την οποία σκηνοθετικά υπογράφει ο Στιβ Μακ Κουίν που έχει σκηνοθετήσει και την ταινία «Shame», δείχνει τον Πιτ γενειοφόρο και με μακριά μαλλιά, καθώς υποδύεται έναν ξυλουργό, τον Μπας, ο οποίος κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον σκλάβο Σόλομον Νορθαπ, τον οποίο υποδύεται ο Τσιγουέτελ Εγιόφορ.

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Νόρθαπ, ενός κατοίκου της Νέας Υόρκης που απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος το 1841 και διασώθηκε δώδεκα χρόνια αργότερα. Δύο άντρες που εμφανίστηκαν ως κράχτες τσίρκου πλησίασαν τον ανυποψίαστο άντρα, δήθεν επειδή τους είχε τραβήξει την προσοχή η τέχνη του στο βιολί. Του πρόσφεραν ένα γενναίο ποσό για να δουλέψει για το τσίρκο τους και του υποσχέθηκαν διαμονή σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Τελικά βρέθηκε ναρκωμένος και δεμένος σε μια αποθήκη σκλάβων…

Στο τρέιλερ ο Νόρθαπ υφίσταται την αγριότητα στα χέρια του Εντουιν Επς (Φασμπέντερ), ωστόσο βρίσκει καταφύγιο στην ευγένεια και την καθοδήγηση του Μπας (Πιτ), αλλά και των άλλων σκλάβων στη φυτεία. Το κοινό μεταφέρεται στα μέσα του 19ου αιώνα, την εποχή κατά την οποία η δουλεία ήταν μια παγιωμένη κατάσταση στις φυτείες του Νότου.

Μετά την επιτυχία του «Django Unchained» που σάρωσε στα Οσκαρ και καταπιάστηκε με την αγριότητα που υφίσταντο οι σκλάβοι, ο 49χρονος σούπερ σταρ φαίνεται να σκέφτηκε ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί, οπότε αποφάσισε να γυρίσει μια ανάλογη ταινία, μέσω της εταιρείας παραγωγής του, της Plan B. Μένει να αποδειχθεί αν θα δικαιωθεί.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr