search-button
cross-out

Νέα υπόθεση ομηρίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ

Νέα υπόθεση ομηρίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ

Τα θύματα, πιθανότατα άτομα με ειδικές ανάγκες ή άστεγοι, κρατούνταν σε δωμάτιο «φυλακή» παρά τη θέληση τους

Ένας άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή στην πολιτεία του Τέξας μετά την αποκάλυψη ότι πιθανώς κρατούσε σε κατάσταση ομηρίας, τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες, στο γκαράζ ενός σπιτιού στο βόρειο Χιούστον, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι άνδρες, ηλικίας 80, 74, 65 και 50 ετών «ήταν εκεί καθώς όπως μας είπαν, αρχικά δελεάστηκαν από την υπόσχεση μιας μπίρας και τσιγάρων. Δεν μπορούσαν να βγουν από εκεί και έπρεπε να καταβάλουν τη σύνταξή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Σύμφωνα με τον λοχία Στιβ Μέρντοκ που μίλησε στην Houston Chronicle, οι άνδρες φαίνεται να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή άστεγοι. «Είχαν παγιδευτεί σε αυτό το σπίτι», πρόσθεσε.

Τέσσερις γυναίκες, μια γιαγιά, η κόρη της και η εγγονή της καθώς και μια οικονόμος, βρέθηκαν επίσης στο ίδιο χώρο, αλλά η αστυνομία δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν και αυτές ήταν αιχμάλωτες, ούτε πως βρέθηκαν εκεί.

Οι άνδρες και οι γυναίκες εντοπίστηκαν μετά από κλήση που δέχτηκε η αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος ανέφερε ότι τρία ή τέσσερα άτομα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στο συγκεκριμένο σπίτι. Οι άντρες που ήταν σοβαρά υποσιτισμένοι δεν μπορούσαν να περπατήσουν και εισήχθησαν στο νοσοκομείο, εντοπίστηκαν σε ένα «δωμάτιο φυλακή, κλειδωμένο, χωρίς κρεβάτια ή έπιπλα», δήλωσε μια αστυνομική πηγή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTRK.

Ένας από τους άνδρες, μίλησε στην τηλεόραση και είπε ότι ήταν εκεί για έξι μήνες και δεν ήθελε να φύγει. Ο δεύτερος είπε στην αστυνομία ότι ήταν εκεί για 10 χρόνια, ενώ οι άλλοι δύο για λιγότερο χρονικό διάστημα. Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχείων των ομήρων, ούτε του συλληφθέντος, στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες προς το παρόν, αλλά ανέφερε ότι στους ομήρους δινόταν πολύ λίγο φαγητό και αυτοί συντηρούνταν με απορρίμματα.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν τώρα να καθορίσουν τις ηλικίες και τις ταυτότητες των γυναικών, τρεις από τους οποίες όπως ανέφερε η αστυνομία πάσχουν από έναν συνδυασμό σωματικής αναπηρίας και ψυχικής ασθένειας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr