search-button
cross-out

Καίτη Γαρμπή: Τι είναι αυτό που παίρνει μαζί της πάντα όταν φεύγει από την Μύκονο;

Καίτη Γαρμπή: Τι είναι αυτό που παίρνει μαζί της πάντα όταν φεύγει από την Μύκονο;

Η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή γράφει για τη δικιά της Μύκονο
Μέχρι πριν 23 χρόνια αρνιόμουν πεισματικά να πάω στη Μύκονο λέγοντας πως δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μου ένα κοσμοπολίτικο νησί με έντονη νυχτερινή ζωή. Eίναι έξω, βρε παιδί μου, από τα γούστα μου και την ηρεμία που ψάχνω στις διακοπές μου. Σε οποιοδήποτε άλλο νησί πήγαινα. Μύκονο ποτέ! 

Να αναφέρω πως ο τόπος καταγωγής μου από τη μεριά του μπαμπά είναι η Κεφαλονιά και συγκεκριμένα τα Φραγκάτα. Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου, αγαπώ πολύ το νησί μου, νιώθω «πολύ Κεφαλονίτισσα» κι επειδή ονειρευόμουν πάντα να περνάω τα καλοκαίρια μου στην πατρίδα, εκεί που ήταν το πατρικό του μπαμπά φτιάξαμε σχεδόν 25 χρόνια πίσω ένα σπίτι απέναντι στον Άγιο Γεράσιμο.

Έλα όμως που η ζωή κάνει τα δικά της σχέδια χωρίς να λογαριάζει τα δικά μας. Έτσι, μας έφερε στη Μύκονο το 2004 μετά από επιμονή κολλητού μας ζευγαριού και… την ερωτεύτηκα!

Ξαναπήγαμε αρκετές φορές μέχρι το 2011, όπου ξεκίνησε εμφανίσεις ο Διονύσης στο νησί για 7 συνεχόμενα καλοκαίρια και 7 καλοκαίρια ριζώσαμε εκεί οικογενειακά.
Δεν θα μιλήσω εγώ για τη Μύκονο, το διασημότερο νησί του Αιγαίου, που εδώ και 60 χρόνια είναι μέσα στους πιο δημοφιλείς και πολυαγαπημένους προορισμούς στον κόσμο.

Είναι γνωστό πως έχει τα πάντα. Και διασκέδαση και φασαρία και ηρεμία. Ανάλογα τι ζητάει ο καθένας. Εμείς είμαστε πολύ τυχεροί γιατί μέναμε όλα τα καλοκαίρια σ’ ένα ήσυχο σπίτι στην Αλεομάντρα δίπλα σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Casa del mar, όπου τρώγαμε τα μεσημέρια και κολυμπούσαμε σε δική μας πριβέ παραλία κάτω από το σπίτι.

Να μιλήσουμε τώρα για το φαγητό στη Μύκονο; Τα περισσότερα εστιατόρια είναι από τα καλύτερα της Μεσογείου. Βρίσκονται σε απίθανα location και έχουν φαγητό συγκλονιστικό. Έχουμε φάει στα περισσότερα, τόσα χρόνια, και έχουμε λίστα με τα 5 αγαπημένα: Το Cavo Tagoo στη Χώρα, την Kuzina στον Ορνό, το Nammos στην Ψαρού, το Hakkasan στη Χώρα και φυσικά το Τσαφ στα Άνω Μερά, που τρώμε τα πιο φρέσκα θαλασσινά κι επισκεπτόμαστε πολύ συχνά και το αδερφάκι του στη Χαλκίδα. Σε όποιο από αυτά και να πήγαμε φίλους που έρχονται να μας δουν, όσο είμαστε στο νησί, έχουν φάει καταπληκτικά. Εκτός από το φαγητό, αυτό που ευχαριστιέμαι πολύ είναι τα ψώνια. Μες στης Μυκόνου τα στενά, που λέει κι ο Σχοινάς, βλέπεις τις πιο χλιδάτες βιτρίνες με τις τελευταίες κολεξιόν από τα ωραιότερα ρούχα κι αξεσουάρ όλων των επωνύμων σχεδιαστών.
Ναι. Η Μύκονος έχει τα πάντα: Εξαιρετικές παραλίες, βραβευμένα εστιατόρια, όμορφους ανθρώπους και πεντάστερο σέρβις παντού, ακόμα και στις παραλίες. Μαζί με τη Δήλο, αυτό τον μαγευτικό τόπο τον γεμάτο φως και ενέργεια με τις παραλίες της Ρηνειάς, που δεν έχω ξαναδεί όμοιές της πουθενά, είναι οι απόλυτες διακοπές για μένα, την οικογένειά μου και 5 φίλους κολλητούς.

Φεύγοντας από το νησί, πάντα παίρνω από το φούρνο του Κουτσοθανάση στα  Άνω Μερά πορτοκαλόπιτα και σοκολατόπιτα, που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει.

Πηγή: athensvoice.gr

Lifestyle

Latest

zinapost.gr