search-button
cross-out

«Οι πιο δυνατές» συνεχίζονται με νέα διανομή στο θέατρο ΔΙΑ ΔΥΟ

«Οι πιο δυνατές» συνεχίζονται με νέα διανομή στο θέατρο ΔΙΑ ΔΥΟ

Είναι ο έρωτας μοναχικό συναίσθημα; Στο γάμο μαθαίνουμε απλώς να αγαπάμε αυτό που έχουμε; Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντιούνται η ερωμένη με τη σύζυγο;  

«ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ» της Άννας Αδριανού συνεχίζονται για όλο τον Δεκέμβριο με νέα διανομή. Οι Άννα Αδριανού, Υρώ Λούπη και η Αλεξάνδρα Τσιάγκα συναντιούνται στην αιρετική διασκευή ενός από τους πιο “δυνατούς” μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ που μεταμορφώνεται σε ένα θεατρικό “παιχνίδι για δύο” και φωτίζει το θέμα της απιστίας από τις δυο πλευρές.

Μετά την περσινή επιτυχία, η παράσταση ανεβαίνει  για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «ΔΙΑ ΔΥΟ»  (Σπύρου Πάτση 99,  Κεραμεικός), κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 29 Δεκεμβρίου  2013 σε σκηνοθεσία της Πέπης Μοσχοβάκου. Το έργο παρουσιάζεται σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με χαρακτηριστικές σκηνές βίντεο που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Ιατρίδης.

Δυο γυναίκες, σύζυγος και ερωμένη του ίδιου άντρα, συναντιούνται μια παραμονή Χριστουγέννων,  σε ένα καφε- μπαρ και, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους ώστε να αναμετρηθούν μέχρις εσχάτων. Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που, αν και απών, κυριαρχεί στη σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μια και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

Ελεύθερη Διασκευή : Άννα Αδριανού

Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά

Κοστούμια: Χαρά Μποτσιβάλη  

Κίνηση: Νερίνα Ζάρπα 

Φωτισμοί παράστασης: Νίκος Κανέλλος

Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

Σκηνοθεσία video: Θανάσης Ιατρίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας- κάμερα : Βάιος Μπάστος

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Κανέλλος

Hairstyling: Μιχάλης Κλώκουζας

Παίζουν: Άννα Αδριανού, Υρώ Λούπη, Αλεξάνδρα Τσιάγκα

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου 2013

κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Χώρος: Θέατρο ΔΙΑ ΔΥΟ, Σπύρου Πάτση 99, Κεραμεικός

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο: 21.15 – Κυριακή: 20:15

Διάρκεια: 70΄

Γενική είσοδος: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο) 

Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 3466048

Παράλληλα κυκλοφορεί το κείμενο του έργου σε βιβλίο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΣΤΑΡΤΗ                    

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΥΗ:

«Όταν πρωτοδιάβασα την «ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ» του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει έναν σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντας την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή», αναρωτήθηκα τι είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό εκείνη η «άλλη γυναίκα» που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με τη σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς τους ρόλους, με ιντριγκάρισε και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης… Μια απάντηση που εκθέτει την ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις… Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δυο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής … Οι δύο όψεις του θηλυκού προσώπου που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: την αγάπη του άντρα καθώς και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν την ζωή του… και να γίνουν γι’ αυτόν, «η μία και μοναδική»…

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Όταν διαβάζεις ή βλέπεις το έργο «Η πιο Δυνατή» του Α. Στρίντμπεργκ δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς τι θα έλεγε η άλλη γυναίκα αν ήθελε να μιλήσει ή αν δεν ήταν «καλύτερο» ίσως, εκείνη την εποχή, ν’ αφήσουμε τα λόγια στη νόμιμη σύζυγο, σ’ αυτήν που έχει κάθε δικαίωμα να εκφραστεί πιο ελεύθερα.

Όσο γινόταν η διασκευή του έργου από την Άννα Αδριανού σκεφτόμουν κι εγώ αυτό που σκεφτόμαστε όλοι: ποια είναι τελικά η πιο δυνατή; Κατέληξα να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα ψευδές δίλημμα. Και οι δυο είναι εξίσου δυνατές και εξίσου αδύναμες. Καμιά απ’ τις δυο δεν «έχει» αυτόν τον άντρα. Η μια λυγίζει για να μην σπάσει και λυγίζει τόσο πολύ που χάνει τον εαυτό της, ενώ η άλλη, αναζητώντας το πάθος, χάνει όλα τα άλλα.

Για μένα όμως απ’ την αρχή το ενδιαφέρον στην συνομιλία αυτών των γυναικών ήταν στο ότι εκφράζουν ένα διχασμό της σύγχρονης γυναίκας που βρίσκεται να κουβαλάει αυτές τις δύο μέσα της. Είναι η επιθυμία για σύνδεση και παντοτινή αγάπη και η ταυτόχρονη λαχτάρα για έρωτα και πάθος.

Για μένα η πιο δυνατή είναι αυτή από εμάς που θα τα χωρέσει και τα δύο. Που θα καταφέρει να βρει τον έρωτα στο συνηθισμένο, στο γνώριμο και θα περάσει από την ρομαντική, εξιδανικευμένη αγάπη στην καθημερινή κατάκτηση του άλλου. Με μόνη προϋπόθεση ότι αυτός ο άλλος κάνει την ίδια πορεία και προσπάθεια! Είναι ουτοπία το να τα έχεις όλα ή ψευδές το δίλημμα ότι πρέπει να διαλέξεις γιατί φαινομενικά είναι ασυμβίβαστα;

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως είναι σήμερα η ηθοποιός Τζένη Ρουσσέα!

 

Events

Latest

zinapost.gr