search-button
cross-out

«Η βράβευση του Ρουβά, ήταν φάουλ αλλά και τα περί ”αστυνομίας θεάτρου” είναι φασιστικά πράγματα!»

«Η βράβευση του Ρουβά, ήταν φάουλ αλλά και τα περί ”αστυνομίας θεάτρου” είναι φασιστικά πράγματα!»

Ούτε και το θέατρο είναι  για όλους όσους θέλουν να δοκιμαστούν σε αυτό; Αναφέρομαι στις πρόσφατες δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη, αλλά και σε μια παλιότερη δική σου, όταν έλεγες ποως «δεν κάνουμε το ίδιο πράγμα με τη Ζέτα Μακρυπούλια»…

Και η δική μου δήλωση είχε παρερμηνεύτεί πάρα πολύ. Ακόμα και αυτοί που με υπερασπίζονταν, υπερασπίζονταν κάτι που εγώ δεν είπα… Εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος θέλει να δοκιμαστεί στο θέατρο, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Η περίπτωση της βράβευσης του Ρουβά, όμως, ήταν φάουλ. Μπορεί να ήταν πολύ καλός ως Διόνυσος-δεν είδα την παράσταση και είναι αδικία γι’ αυτόν να γίνεται σούσουρο για κάτι που δεν έχουν δει  οι περισσότεροι-αλλά εφόσον μιλάμε για Βραβείο Αρχαίου Δράματος και όχι Πρωτοεμφανιζόμενου στο Αρχαίο Δράμα, η βράβευση αποτελεί μια πολιτική πράξη που δίνει λάθος σήμα στους νέους ηθοποιούς ή σε εκείνους που έχουν αφιερωθεί στο είδος εδώ και χρόνια. Δεν μπορώ να συμφωνήσω εντελώς με τη Διαβάτη-τα περί «αστυνομίας θεάτρου»είναι φασιστικά πράγματα-αλλά καλό είναι καμιά φορά κάποιος να τα λέει…Και ύστερα, ποιος δίνει τα βραβεία (που δεν τα γουστάρω, μεταξύ μας, και ας έχω πάρει δύο) και με ποια κριτήρια; Είναι κριτήριο το ότι χειροκροτείσαι από τον κόσμο; Μα ο κόσμος έχει χάσει το κριτήριο του.

Τι εννοείς;

Μπορεί να παρεξηγηθώ λίγο με αυτό που θα πω, αλλά ο κόσμος είχε καλύτερο κριτήριο το ’50 και το ’60 όταν μια μεγάλη και συμπαγής αστική τάξη έβλεπε περισσότερο θέατρο, εγκλωβισμένο, έστω, στα στεγανά του Εθνικού και του Θεάτρου Τέχνης. Πήγαινε στην Επίδαυρο να ακούσει την Παξινού. Όχι να χειροκροτήσει τον εαυτό του επειδή κατάφερε και πήγε στην Επίδαυρο, στην περίπτωση που η «σοβαρή» παράσταση που ανέμενε να δει αποδεικνυόταν νούλα.

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη του στη Real ο ταλαντούχος Χρήστος Λούλης και σίγουρα θα προκαλέσει για μια ακόμα φορά αντιδράσεις!

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr