search-button
cross-out

“Δεν επιτρέπεται ο Πάριος ή ο Βοσκόπουλος να δουλεύουν και να τρώει ο άλλος την μπριζόλα”: Ποιος το είπε;

“Δεν επιτρέπεται ο Πάριος ή ο Βοσκόπουλος να δουλεύουν και να τρώει ο άλλος την μπριζόλα”: Ποιος το είπε;

Στο εξωτερικό ένα τραγούδι κάνει επιτυχία και παίρνουν πνευματικά δικαιώματα για τρείς γενιές. Εδώ, δυστυχώς, βλέπει ένα Βοσκόπουλο να τραγουδάει για το νυχτοκάματο ή να παρακαλάμε το κράτος για να δώσει μια τιμητική σύνταξη σε κάποιους καλλιτέχνες. Οι πιο έξυπνοι τραγουδιστές ήταν εκείνοι που έκαναν δικό τους lebel, 4-5 μεγάλα ονόματα που πήραν στα χέρια τους τη δισκογραφία τους. Οι υπόλοιποι κάναμε συμβόλαια με τις δισκογραφικές εταιρείες. Όλα τα συμβόλαια ήταν 3ετή, 4ετή, αφήναμε τα δικαιώματα, παίρναμε κάποια χρήματα στην αρχή και αυτά ήταν, αλλά αυτά δεν ήταν έξυπνες κινήσεις, κάποια τραγούδια πούλησαν πολύ και έβγαλαν πάρα πολλά χρήματα οι δισκογραφικές εταιρείες. Όταν βλέπεις μεγάλα ονόματα και τραγουδούν Παρασκευή και Σάββατο σε μαγαζιά… Δεν κάνει… Για μένα είναι ιεροσυλία, μεγάλα ονόματα όπως ο Πάριος, ο Βοσκοπούλας, η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου και πολλοί άλλοι… τραγουδούν 30 ή 40 μέρες εκεί… Όχι, είσαι πολύ μεγάλος για να καταντήσει εκεί.

Τι θα έπρεπε να κάνουν;

Μόνο αν κάνουν κάποια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, μια ανοιχτή συναυλία με 4.000-5.000 χιλιάδες κόσμου, εκεί παίρνεις τα λεφτά που χρειάζεσαι, τελειώνει η ιστορία, κλείνεις. Νυχτοκάματο; Να περιμένει ο καλλιτέχνης να τρώει ο άλλος την μπριζόλα του και να βγει ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού; Ο Βοσκόπουλος; Είναι ιεροσυλία.

Εσύ δεν το κάνεις αυτό;

Εγώ το κάνω γιατί δουλεύω σε πιάνο-ρέστοραν, αλλά δεν επιτρέπεται ο Πάριος ή ο Βοσκοπούλος να δουλεύουν και να τρώει ο άλλος την μπριζόλα. Είναι πολύ μεγάλα ονόματα… δεν κάνει. Αυτό που κάνω είναι επιλογή μου. Μου αρέσει να τραγουδάω με τον κόσμο. Άλλο το πιάνο-μπαρ και άλλο να πάω στα μπουζούκια και να περιμένω στο καμαρίνι να μπει ο πελάτης, επειδή του κάπνισε να μπει στις 4:00 να με ακούσει. Άμα με αγαπάς, έλα να με ακούσεις στη 1:00. Ποιος σου είπε ότι μπορώ να κάτσω μετά από 45 χρόνια στη νύχτα; Δεν γίνεται.

Αυτά δληλωσε σε συνέντευξη του στο ΛΟΙΠΟΝ ο Γιώργος Γερολυμάτος.

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr