search-button
cross-out

Νίκος Μουτσινάς: Μου αρέσει που ο Θεός είναι η κορυφή στην πυραμίδα μου

Νίκος Μουτσινάς: Μου αρέσει που ο Θεός είναι η κορυφή στην πυραμίδα μου

Σε συνέντευξη που έδωσε στη  Τζένη Μπαλατσινού και στο jenny.gr ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε και για τη σχέση του με τον Θεό.

Πώς ορίζεις τον Θεό;

Δεν τον έχω ως τιμωρό τον Θεό. Δε χρειάζεται να λατρεύω κάποιον που θα με τιμωρήσει. Κοίταξε… Μου αρέσει πάρα πολύ να υπάρχει μια κορυφή στην πυραμίδα μου. Μου αρέσει που είναι ο Θεός. Είναι κάτι συγκεκριμένο και ταυτόχρονα, καθόλου συγκεκριμένο. Που μπορώ να αποτανθώ, που μπορώ να σκεφτώ, που μπορώ να πω πως υπάρχει μια φροντίδα με κάποιο τρόπο. Η Μαρία μου έχει μιλήσει για τη μονή στο Λυκαβηττό που πάει συχνά και είχα πάει παλαιότερα. Είναι πολύ ωραία, γιατί όντως το κομμάτι της εκκλησίας δεν έχει καμία σχέση με το Θεό, για ‘μένα. Είναι σαν να είναι μια πολύ ωραία εταιρία που αντιπρόσωποι που δεν είναι καλοί. Δεν φταίει η εταιρία που δεν είναι καλοί οι αντιπρόσωποι, η εταιρία καλή είναι. Υπάρχουν όμως αντιπρόσωποι, πολύ ωραίοι, που λες  –  «Α, γι’ αυτό μιλάμε τόσο καιρό;» Υπάρχουν, αυτό που λέμε, ιερείς. Υπάρχουν. Αν τους βρεις, νομίζω πως και ο πιο δύσπιστος θα πιστεί. Κάτι έχουν – υπάρχει μια ενέργεια που την αντιλαμβάνεσαι ρε παιδάκι μου, ότι αυτός ο άνθρωπος καταλαβαίνει ακριβώς τι έχει επιλέξει να κάνει… Δεν είναι εύκολο!

Μιλάς για την “καθαρότητα” και την άπλοτητα ενός ανθρώπου…

Η απλότητα είναι το πιο δύσκολο απ’ όλα γι’ αυτό και όλοι διαλέγουμε την πολυπλοκότητα. Επίσης, πάντα μας αρέσει κάτι να μην πετυχαίνουμε, γιατί φοβόμαστε ότι θα μείνουμε χωρίς στόχους. Ο στόχος θα μπορούσε να είναι ας πούμε, να σηκωθώ αύριο να πάω να πιώ νερό, να πληρώσω τη ΔΕΗ – ξέρεις τι χαρά θα πάρω αν το βάλω στόχο;(γέλια) Οι μικροί στόχοι είναι το μυστικό. Θέλω μεθαύριο να στείλω μήνυμα στον τάδε. Και όταν το πετύχεις, εκείνη τη στιγμή, αυτός ο “υπολογιστής” ξέρεις πόσο χαίρεται; Eεε… Δε χρειάζεται να βάλω στόχο να πάρω το Oscar -που θα ήθελα! Αλλά βάλε τους μικρούς στόχους σου πρώτα, για να καταλάβει το σύστημα πως αν βάλεις κάτι στο μυαλό σου μικρό, μπορείς να το πετύχεις. Κι αυτό σιγά σιγά θα σου δώσει και τους μεγαλύτερους.

Φόβους έχεις;

Όχι, δεν έχω! Μπορεί και να έχω αλλά δεν θέλω – και δεν υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει μορφή.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr