search-button
cross-out

Χρήστος Μπάρκας: Τα επόμενα σχέδιά μου πιστεύω θα μπορώ να τα ανακοινώσω σύντομα

Χρήστος Μπάρκας: Τα επόμενα σχέδιά μου πιστεύω θα μπορώ να τα ανακοινώσω σύντομα

Ο αγαπημένος “Κρατς” του MasterChef , Χρήστος Μπάρκας γράφει  στην Athens Voice για τη δική του Κω.

Tην Κω τη γνώρισα αρκετά χρόνια πριν. Σαν τουρίστας ή καλύτερα περιηγητής. Αν και εκείνο το καλοκαίρι είχα περάσει από αρκετά νησιά –έκανα ένα μικρό τουρ με στόχο να δω πάλι την πόλη που έκανα τα πρώτα μου μαγειρικά βήματα, το νησί των Ιπποτών–, το συγκεκριμένο με μάγεψε από τις πρώτες μέρες διαμονής μου εκεί. Η επιστροφή μου σε αυτό δρομολογήθηκε μερικά χρόνια αργότερα ως μάγειρας πλέον. Θα περιγράψω λοιπόν με λίγα λόγια ένα από τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μου.

Αρχικά γνώρισα το Μαστιχάρι, μία περιοχή περίπου στο κέντρο του νησιού, καθώς εκεί εργάστηκα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα την Gaia Royal. Αν και οι ώρες στην κουζίνα ήταν αρκετές το τέλος της βάρδιας μου έδινε χρόνο να γνωρίσω την ευρύτερη περιοχή, και δη το γραφικό ψαροχώρι που έμενα. Οι βουτιές μου γίνονταν στην παραλία της περιοχής που κοιτούσε Κάλυμνο, Ψέριμο και Λέρο. Ακόμα και όταν πήγαινα για μπάνιο μόνος μου, η φιλοξενία των ντόπιων με έκανε να νιώθω οικεία και μου έδινε δυνατότητα να γνωρίζω τον τόπο όλο και καλύτερα. Να συνομιλώ μαζί τους και να μαθαίνω παραδόσεις της περιοχής, αλλά και στιγμές τους  από την καθημερινότητα. Η συνέχεια της ημέρας μου έδινε τη δυνατότητα να απολαύσω μία παγωμένη μπίρα στους φίλους μου στο Horizon bar, λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα.

Μερικές παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε, εκτός της παραλίας στο Μαστιχάρι που προανέφερα, είναι η παραλία Θερμά στον Άγιο Φωκά και η παραλία Καμάρι στην Κέφαλο. Για φαγητό συστήνω το Tigaki Beach Taverna στην ομώνυμη περιοχή και στο κέντρο της πόλης το εστιατόριο Ελιά, ενώ, τέλος, για γλυκό αξίζει μία δoκιμή στο ζαχαροπλαστείο Mous στο Πλατάνι όπως και στο ζαχαροπλαστείο Βούρος.

Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ στον φίλο μου και ζαχαροπλάστη Θανάση και τη σύζυγό του Βίκυ, με τους οποίους πέρασα ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι και με βοήθησαν από την πρώτη κιόλας μέρα να νιώσω το νησί σπίτι μου.

Αν και πλέον η επαγγελματική μου έδρα δείχνει να είναι η Αθήνα, ευελπιστώ να βρίσκω όσο πιο συχνά γίνεται τη δυνατότητα να πηγαίνω έστω για λίγες μέρες στην Κω. Τα επόμενα σχέδιά μου πιστεύω θα μπορώ να τα ανακοινώσω σύντομα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr