Γιώργος Καπουτζίδης: Η καθηγήτρια στο Γυμνάσιο έλεγε στη μαμά μου ότι...

Γιώργος Καπουτζίδης: Η καθηγήτρια στο Γυμνάσιο έλεγε στη μαμά μου ότι...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε πρόσφατα ο υπερταλαντούχος Γιώργος Καπουτζίδης στο popaganda.gr και στον Σταύρο Διοσκουρίδη.

Πέρασες αρχικά στη Νομική, πως ξεκίνησες όμως ν’ ασχολείσαι με τα καλλιτεχνικά; 

Έγραφα πάντοτε. Αντί να γράφω εκθέσεις, έγραφα χρονογραφήματα. Η καθηγήτρια στο Γυμνάσιο έλεγε στη μαμά μου ότι είναι αστεία αυτά που γράφει αλλά δεν είναι για τις Πανελλήνιες. Θα πάρει κάτω από τη βάση, πρέπει να σοβαρευτεί. Σοβαρεύτηκα και πέρασα στη Νομική. Αλλά όπως μου έλεγαν, το ταλέντο μου είναι να λέω ιστορίες στον κόσμο. Αυτό έκανα, έφυγα από τη Νομική, κατέβηκα στη δραματική σχολή, σπούδασα υποκριτική, μου άρεσε, την ευχαριστήθηκα αλλά νιώθω ότι αυτό που αγαπάω είναι να γράφω ιστορίες. 

Η εμπειρία σου σου στην τηλεόραση σε βοήθησε ή μήπως σε αποπροσανατόλισε στην θεατρική φόρμα; 

Δε νομίζω. Έχω δει παραστάσεις, έχω διαβάσει θεατρικά κείμενα, έχω εκπαιδευτεί στο θέατρο. Καταλάβαινα την ώρα που το έγραφα ότι έχει θεατρική δομή και γι’ αυτό μπόρεσα να το σκηνοθετήσω. 

Θα το έδινες σε άλλο σκηνοθέτη;

 Γενικότερα ναι. Αλλά αυτό επειδή ήταν η πρώτη μου φορά ήθελα να το κάνω εγώ. Δεν είμαι όμως τόσο συγκεντρωτικός. Για παράδειγμα δεν σκηνοθέτησα ποτέ στην τηλεόραση. Ή δεν επέλεγα τον πρώτο ρόλο για μένα. 

Στις «Σαββατογεννημένες» ήταν, όμως, ο αβανταδόρικος. 

Ήταν, γιατί ήθελα να με γνωρίσει και ο κόσμος. 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ