search-button
cross-out

Κατερίνα Διδασκάλου: Όσα κάνει τις μέρες της καραντίνας

Κατερίνα Διδασκάλου: Όσα κάνει τις μέρες της καραντίνας

Η Κατερίνα Διδασκάλου, πρωταγωνίστρια στις «Άγριες Μέλισσες» μοιράζεται σκέψεις από τον αυτοεγκλεισμό της λόγω κορωνοϊού.Επίσημη απόφαση του σύμπαντος: Περιορισμός κατ’ οίκον
«…Μη φοβάστε. Ο φόβος
παχαίνει.
Περιέχει πείνα.
Μη μασουλάτε αισθήσεις. Πολλές θερμίδες»
-Κική Δημουλά, «Ασκήσεις για να χάσετε τα περιττά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Και εκεί που τρέχαμε από τη μία δουλειά στην άλλη, από το ένα event στο επόμενο, με γκρίνια για το πολύ πρωινό ξύπνημα, την πολλή δουλειά, την πολλή κίνηση στους δρόμους, την πολλή φασαρία, περάσαμε στην απόλυτη ακινησία, στην απόλυτη σιωπή στην απόλυτη ησυχία που ποτέ δεν «είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να κάνει τόσο θόρυβο μέσα στο μυαλό» όπως πολύ εύστοχα λέει η Ερατώ στην «Πόρνη από πάνω». Και τώρα τι;

Όλες αυτές τις μέρες που είμαι στην κυριολεξία κλεισμένη στο σπίτι, κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι πολύ χρήσιμη για καινούργιες διαπιστώσεις. Από τις πιο απλές, ως τις πιο σύνθετες. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πω ένα ευχαριστώ:

1) στο κρεβάτι που με ξεκουράζει κάθε βράδυ
2) στο τηλέφωνο που μου δίνει την ευκαιρία να μιλήσω με αγαπημένους φίλους και να αλληλοπαρηγοριόμαστε χωρίς να εκθέτουμε σε κίνδυνο ο ένας τον άλλον
3) στην τεχνολογία που μου δίνει την ευκαιρία να βλέπω τους αγαπημένους μου, όσο μακριά κι αν είναι.

4) στην αγαπημένη μου πολυθρόνα που με δέχεται στην αγκαλιά της όσες (πολλές) ώρες απολαμβάνω αγαπημένες ταινίες
5) στην τηλεόρασή μου που μέσα από μια οθόνη με ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Ευγνωμονώ τη συγκυρία που οδήγησε στο να γεννηθώ σε μια χώρα που έχει τόση ηλιοφάνεια και τις τέσσερις εποχές!

Ανακαλύπτω από την αρχή τα βιβλία, τις γλάστρες μου στη βεράντα, την πολυτέλεια να ατενίζω τον ουρανό για ώρα.

Είδα ότι και μέσα στο περιορισμένο μου υπνοδωμάτιο μπορώ να χορέψω ξέφρενα μέχρι τελικής πτώσης και μετά να απολαύσω ένα μπάνιο όση ώρα θέλω!

Αλλά κυρίως καταλαβαίνω πόσο αλλιώτικη θα βγω από αυτή την κατάσταση, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό κι έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου, στους συνανθρώπους μου και στο σύμπαν να την προστατεύω. Έχοντας αντιληφθεί τι σημαίνει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Δεν εκθέτω τον εαυτό μου και τους γύρω σε κίνδυνο επειδή «φοβάμαι» επιλεκτικά και από τη μια στριμώχνομαι σε μια παραλία κι από την άλλη μπαίνω στο σούπερ μάρκετ και αδειάζω τα ράφια σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά κυρίως σαν να μην υπάρχουν συνάνθρωποι με τις ίδιες ακριβώς ανάγκες!

Και με όλα αυτά πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς περνάει η μέρα κι έρχεται η ώρα για τις «Άγριες Μελισσες»! Είναι χρήσιμη η επανάληψη τελικά! Με βοηθάει να ξαναμελετήσω λεπτομέρειες, να δω καινούργια πράγματα! Για όλους μας είναι χρήσιμη η επανάληψη!
Εφ’ όλης της ύλης!

Καλή υγεία!

Υ. Γ. Κι ας μην ξεχνιόμαστε. Η πιο επικίνδυνη αρρώστια είναι η ανοσία στον πόνο του διπλανού μας.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr