search-button
cross-out

Τανέρ Ολμέζ: o «γιατρός»-φαινόμενο είναι αξιαγάπητος και στην πραγματικότητα!

Τανέρ Ολμέζ: o «γιατρός»-φαινόμενο είναι αξιαγάπητος και στην πραγματικότητα!

Ο τηλεοπτικός Αλί, στη σειρά του ΣΚΑΪ «Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος» κερδίζει όλο και περισσότερο την αγάπη του ελληνικού κοινού, όπως έχει κάνει ήδη στην Τουρκία, που η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση των τηλεμετρήσεων. Δεν είναι τυχαίο πως όταν ξεκίνησε η προβολή της σειράς στη γείτονα χώρα οι followers του στο Instagram ήταν 500 χιλιάδες και πλέον ακολουθείται από σχεδόν 2 εκατομμύρια! Επίσης, σαρώνει και στα βραβεία:  το 2019 πήρε το βραβείο του Β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο “Katil Joe”, ενώ ο ρόλος του Αλί του χάρισε το βραβείο του “Ανερχόμενου ηθοποιού της χρονιάς”.

Ποιος είναι, όμως, ο Τανέρ Ολμέζ, που με μεγάλη πειθώ ερμηνεύει έναν αυτιστικό γιατρό, με σύνδρομο Savant; Ο 34χρονος ηθοποιός –θα τα κλείσει στις 9 Αυγούστου- γεννήθηκε στο Τούντζελι, στην ανατολική Τουρκία, αλλά στην ηλικία των 6 χρόνων μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Οι γονείς τους έφυγαν για ένα διάστημα στην Ελβετία κι εκείνος έζησε με τους παππούδες του, μακριά ακόμη και από τον αδελφό του, ο οποίος είναι μουσικός και πλέον είναι οι καλύτεροι φίλοι. «Με τον αδελφό μου δεν βλεπόμασταν για πολλά χρόνια. Έχουμε διαφορά οκτώ χρόνια. Όταν με είδε για πρώτη φορά, ήμουν τεσσάρων χρόνων» έχει πει σε συνέντευξή του στη «Hurriyet», λίγους μήνες πριν, εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε. «Οι οικογένειες του πατέρα μου και της μητέρας μου ήταν λιγάκι μακριά η μία από την άλλη. Ο ένας μας έμενε με τη μία γιαγιά και ο άλλος με την άλλη και τους θείους. Δηλαδή ήμασταν σαν δύο ξεχωριστές οικογένειες και δεν μπορούσαμε να βλεπόμαστε. Και μάλιστα, ο αδελφός μου, με το παιδικό μυαλό του, θύμωνε μαζί μου. Την πρώτη στιγμή που με είδε είπε, “Σγουρομάλλη, είσαι κάτι πολύ γλυκό, από αυτή τη στιγμή κι έπειτα σε αγαπώ πολύ”. Μετά αποδεχτήκαμε αναγκαστικά αυτά που ζούσαμε και αγαπήσαμε πολύ ο ένας τον άλλο».

Από μαθητής λυκείου ακόμη, ο Τανέρ ενδιαφερόταν για το θέατρο και η πρώτη σχολική παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Τελειώνοντας, λοιπόν, το σχολείο ήξερε πολύ καλά ποιον επαγγελματικό δρόμο θα ακολουθήσει! Έκανε θεατρικές σπουδές, σε δύο διαφορετικές σχολές και σπουδαστής ακόμη έπαιξε στην πρώτη του σειρά, με τον τίτλο «Beşinci Boyut», εν έτει 2005. Το τουρκικό κοινό τον γνώρισε από τις σειρές «Medcezir» και «Muhtesem Yuzyil: Kosem», αλλά η καριέρα του εκτοξεύτηκε, με το ρόλο του Αλί Βεφά, στο «Mucize Doktor» και όχι τυχαία! Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η διαφορετκότητα της συγκεκριμένης παραγωγής είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει. «Δεν έχει πλούσιο αγόρι και φτωχό κορίτσι. Δεν είναι αστυνομική και δεν περιγράφει κάποια μαφιόζικη υπόθεση. Δεν διαδραματίζεται σε κάποιο αρχοντικό. Δεν παρουσιάζει βία κατά των γυναικών, σφαίρες και όπλα. Βαρεθήκαμε πια να βλέπουμε τα ίδια πράγματα… Εσείς δεν ξέρω, αλλά εγώ πεθύμησα την αθωότητα» υποστηρίζει.

«Ηθοποιός δε γίνεσαι μόνο με τα όμορφα μάτια σου»
Ο Αλί Τανέρ είναι από τους λίγους, ίσως και ο μοναδικός Τούρκος ηθοποιός που η εξωτερική του εμφάνιση δεν παραπέμπει σε μοντέλο. Εκείνος αισθάνεται σαν πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα κι εύχεται το παράδειγμα των παραγωγών της σειράς «Mucize Doktor» να ακολουθήσουν κι άλλοι: «Η τηλεόραση αγαπάει την ομορφιά, αλλά ένα άλλο μέρος της δουλειάς είναι η καρδιά. Μόνο με την ομορφιά των ματιών και των φρυδιών δεν γίνεται αυτή η δουλειά. Θα είναι μια επιτυχία αν αλλάξει πια το μυαλό των παραγωγών και των ανθρώπων της τηλεόρασης. Θα λένε: «Ας κάνουμε ένα δοκιμαστικό και σε αυτά τα παιδιά, είναι πολύ καλά, είναι «φωτιά». Στη σειρά «Mucize Doktor» αυτό έκαναν, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς;».

«Πολλές φορές ο λαιμός μου δενόταν κόμπος, πήγαινα σε μια γωνία για να βάλω τα κλάματα»
Για τον Τανέρ, η σειρά του FOX είναι ένα προσωπικό στοίχημα που κέρδισε, καθώς προτίμησε να μην ακούσει σκηνοθέτη και σεναριογράφο, για να αποδώσει τον ήρωά του, αλλά να βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους με αυτισμό. «Έπρεπε όλα να είναι ξεκάθαρα και χωρίς υπερβολές. Γι’ αυτό τον λόγο συναντήθηκα με άτομα με αυτισμό, μπήκα στα σπίτια τους και στα δωμάτιά τους. Όταν τα συναντούσα, στεκόμουν σιωπηλός χωρίς να μιλώ καθόλου, δεν είχα υπερβολική βλεμματική επαφή μαζί τους και δεν τα κοιτούσα επίμονα, για να τα παρατηρήσω. Με βασάνιζε η σκέψη ότι ίσως να τα ενοχλώ» λέει, όπως επίσης ότι κι αυτό δεν ήταν εύκολο: «Πολλές φορές ο λαιμός μου δενόταν κόμπος, πήγαινα σε μια γωνία για να βάλω τα κλάματα» υποστηρίζει. Ο Τανέρ Ολμέζ δηλώνει, επίσης, ευτυχής που μπόρεσε να ερμηνεύσει κάτι τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα: «δεν ήθελα να πλασάρω τον εαυτό μου και τους χαρακτήρες που υποδυόμουν ως τύπους χαζούς, παιχνίδι στα χέρια των ανθρώπων. Ήθελα με σωστά πρότζεκτ να κάνω τους θεατές να λένε “Αυτός ο νεαρός είναι ηθοποιός”. Επειδή βλέπω σοβαρά αυτή τη δουλειά. Δεν είμαι δρομέας 100 μέτρων, μαραθωνοδρόμος είμαι. Γι’ αυτό το λόγο κρατήθηκα σωματικά και πνευματικά υγιής και κοίταξα μπροστά μου».

Εξαιρετικός και ως τραγουδιστής!

Στην τηλεόραση ο Τανέρ δεν παρακολουθεί σειρές, βλέπει όμως προγράμματα μαγειρικής. Είναι υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπεσίκτας, αγαπά τα ταξίδια, την κολύμβηση, τη φωτογραφία και τα παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία και ερμηνεύει. «Μην εκπλήσσεστε που γνωρίζω παραδοσιακά τραγούδια (Türkü). Στο θέατρο έπαιζα σε ένα έργο κατά το ήμισυ μουσικό. Είπαμε να παιχθούν οι μουσικές από την μπάντα και εμείς να τραγουδήσουμε. Μετά από λίγο καιρό το θέμα πήρε διαστάσεις και βάλαμε στο YouTube αυτά που κάναμε. Εγώ κάνω τα φωνητικά, λέω παραδοσιακά τραγούδια με δυτική ερμηνεία, αλλάζοντας τη μουσική, χωρίς να καταστρέφω τα λόγια» έχει πει στην ίδια συνέντευξη.

Ετοιμάζεται να ντυθεί γαμπρός! Γιατί λέει ότι «Μερικές φορές πρέπει να σωπαίνεις»;

Μπορεί στη σειρά ο Τανέρ να ψάχνει την αποδοχή και την αγάπη των γύρω του στην πραγματική ζωή όμως είναι ευτυχισμένος και ερωτευμένος και περιγράφει τον έρωτα ως μια σπίθα: «Δεν βλέπεις δεξιά σου κι αριστερά σου. Εγώ είμαι ένας ενθουσιώδης άντρας. Ακολουθώ την αγαπημένη μου, τον άνθρωπο με τον οποίο είμαι ερωτευμένος, όπου θέλει» αναφέρει, αλλά αρνείται να πει περισσότερα, για τα προσωπικά του: «Εξάλλου δεν είμαι και πολύ ομιλητικός. Μερικές φορές νομίζω ότι πρέπει να σωπαίνεις» λέει. Τα τελευταία δύο χρόνια ο ηθοποιός είναι σε σχέση με την επίσης συνάδελφό του, Ετσέ Τσεσμίογλου, με την οποία αποφάσισαν να παντρευτούν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο. Άλλη γνωστή του σχέση ήταν με την Οϊκού Καραγιέλ, ηθοποιό κι εκείνη, με την οποία ήταν μαζί για τέσσερα χρόνια (2013-2017). 

Πηγή: victorytv.gr/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της
Κόσμος

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την  φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι
Lifestyle news

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου

Ευρυδίκη  Βαλαβάνη:  Γιατί νιώθει άβολα όταν τη ρωτούν για τα προσωπικά της και γιατί μεγαλώνοντας θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή;
TV Program

Ευρυδίκη  Βαλαβάνη: Γιατί νιώθει άβολα όταν τη ρωτούν για τα προσωπικά της και γιατί μεγαλώνοντας θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή;

Τάσος Αρνιακός: Οι κοúκλοι οικονομολόγοι γιοι, τα 32 χρόνια γάμου και η πιο δύσκολη ερώτηση της γυναίκας του
Lifestyle news

Τάσος Αρνιακός: Οι κοúκλοι οικονομολόγοι γιοι, τα 32 χρόνια γάμου και η πιο δύσκολη ερώτηση της γυναίκας του

Ψυχοκόρες-Κρυφή συνάντηση Δεσποινιώς και Τάσου
TV Program

Ψυχοκόρες-Κρυφή συνάντηση Δεσποινιώς και Τάσου

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες
Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες

ΜasterChef: Πέντε γεύσεις παγωτών στα χέρια των διαγωνιζόμενων
TV Program

ΜasterChef: Πέντε γεύσεις παγωτών στα χέρια των διαγωνιζόμενων

zinapost.gr