search-button
cross-out

Δείτε πως είναι σήμερα ο «Πανάγος» από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο»!

Δείτε πως είναι σήμερα ο «Πανάγος» από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο»!

Έγινε γνωστός από τον ρόλο του Πανάγου στη θρυλική ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου «Υπάρχει και φιλότιμο» που κυκλοφόρησε το 1965 με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στον ρόλο του Ανδρέα Μαυρογιαλούρου. 

Ο λόγος για τον ηθοποιό Χάρη Παναγιώτου, ο οποίος αν και δεν είχε έντονη παρουσία στον κινηματογράφο παραμένει στη συνείδηση του κοινού ως ο Πανάγος, το τίμιο παιδί που δεν είχε κομματικές εξαρτήσεις και ενημέρωσε τον Μαυρογιαλούρο για τις μίζες και τις παρατυπίες που ακολούθησε ο κύκλος του κατά την κατασκευή του μαιευτηρίου της περιοχής.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ήταν παντρεμένος με την Κατίνα, η οποία διένυε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της και ήταν έτοιμη να γεννήσει. Όταν ο Μαυρογιαλούρος απόρησε γιατί δεν την πήγαιναν στο μαιευτήριο στην Πλατανιά, του απάντησε ότι το μαιευτήριο έγινε για να “φάει” η κλίκα και του εξήγησε μαζί με τον συγχωριανό του, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς, τα αλισβερίσια του Υπουργείου με τους εργολάβους.

Ο Χάρης Παναγιώτου γεννήθηκε  στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο πρώτος του ρόλος στη Finos Film ήταν στην ταινία “Υπάρχει και Φιλότιμο” του Αλέκου Σακελάριου και ακολούθησαν οι ταινίες “Παράνομοι πόθοι”, “Κονσέρτο για πολυβόλα, “Ο Μικές παντρεύεται”. Τέλη της δεκαετίας του ’80 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και ειδικός σύμβουλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου. Έπαιξε σε πλήθος θεατρικών έργων στο πλευρό των σπουδαίων ηθοποιών και ξεχώρισε για το ήθος και το ταλέντο του.
Το 2001 είχε εμφανιστεί μαζί με την επί χρόνια σύζυγό του Έφη Οικονόμου στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή “Οι Αταίριαστοι” στην ΕΡΤ2. Παντρεύτηκαν το 1974 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο της ηθοποιού το 2016. Χάρης Παναγιώτου και Έφη Οικονόμου Η Έφη Οικονόμου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξοχικό τους στο Διακοφτό. Ο ηθοποιός βυθίστηκε στη θλίψη και αναφέροντας πως “Από τότε που γνωριστήκαμε μέχρι και χθες δεν χωρίσαμε στιγμή”. Είχε πραγματοποιήσει έναν ακόμη γάμο με τη Γιώτα Σοϊμίρη, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες. Μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στον κινηματογράφο ήταν το 1993 στην ταινία “Τα δελφινάκια του Αμβρακικού”. Μέχρι το τέλος της καριέρας του έπαιξε σε 16 ταινίες και πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Σήμερα ο 83χρονος ηθοποιός, απλώς απολαμβάνει τα παιδιά και τα εγγόνια του!

Στο γάμο του γιου του πριν μερικούς μήνες με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Από την ταινία Ο Μικές παντρεύεται από αριστερά πρωτος καθισμένος

Πηγή: respectnews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr