search-button
cross-out

Η Ελληνίδα νικήτρια του βρετανικού MasterChef αποκάλυψε το μυστικό της!

Η Ελληνίδα νικήτρια του βρετανικού MasterChef αποκάλυψε το μυστικό της!

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, η Κρητικιά σεφ που δοκίμασε την τύχη της στο Βρετανικό MasterChef, ήταν η τελική νικήτρια του πασίγνωστου τηλεοπτικού μαγειρικού διαγωνισμού του BBC One.

Όπως αποκάλυψε «Στη Φωλιά των Κου Κου» ακολούθησε συγκεκριμένη στρατηγική για να πάρει την πρωτιά. Ποια ήταν αυτή; Να βάζει ελληνικές πινελιές στα πιάτα που ετοίμαζε.

«Προετοιμαζόμουν έναν ολόκληρο χρόνο πριν μπω στον διαγωνισμό, γιατί στην ηλικία μου δεν ήθελα να εκτεθώ» είπε η 61χρονη σεφ.

Η πρώην τραπεζική υπάλληλος με τη μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα κατάφερε να μπει και την τελική τριάδα, περιμένοντας να ακούσει το όνομα του μεγάλου νικητή μαζί με τις άλλες δύο σεφ που ήταν υποψήφιες.

Ο παρουσιαστής διαγωνισμού ανακοίνωσε ότι νικήτρια ήταν η 61χρονη από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία μαγείρεψε ριζότο με μπαρμπούνι, καλαμάρι και κονφί ντομάτας για ορεκτικό, αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κύριο πιάτο ενώ για επιδόρπιο ετοίμασε μπακλαβά με σύκο και πραλίνα.

«Τρέμω, πετώ στον αέρα, δεν νομίζω ότι τα πόδια μου αγγίζουν το έδαφος αυτή τη στιγμή. Δεν έχω τα λόγια να πω πόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων είμαι» ήταν τα πρώτα λόγια της Ειρήνης μετά την ανακοίνωση της μεγάλης νίκης της.

Μετανάστευσε για χάρη του έρωτα

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου γεννήθηκε στην Κρήτη. Σε ηλικία οκτώ ετών μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά της, όπου τελειώσε και το σχολείο. Ο θάνατος του πατέρα της σε νεαρή ηλικία, άλλαξε τα σχέδια της οικογένειας κι έτσι μαζί με τη μητέρα της και τα αδέλφια της επέστρεψαν στην Κρήτη. Παρόλο που η νεαρή τότε MasterChef ήθελε να μείνει στην πρωτεύουσα για να σπουδάσει, αναγκάστηκε να γυρίσει πρόωρα στα πάτρια εδάφη, όπως δήλωσε «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Η ατυχής αυτή συγκυρία, όμως, έμελλε να είναι καθοριστική για την Κρητικιά. Απογοητευμένη που δεν κατάφερε να κυνηγήσει τα όνειρά της, ξεκίνησε να δουλεύει στο ξενοδοχείο του θείου της για να βοηθήσει τη μητέρα της. Εκεί γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, ο οποίος ήταν Άγγλος κι έτσι βρέθηκε στην Αγγλία.

Ο έρωτάς για τη μαγειρική ήρθε στα 40 της χρόνια, όμως ούτε τότε τόλμησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτή. Όταν το αποφάσισε, πριν ενάμιση χρόνο, μάγεψε το κοινό, αλλά και τους κριτές του βρετανικού MasterChef. Στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού, διαφημίζοντας έτσι και την ελληνική κουζίνα.

Δείτε το video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr