search-button
cross-out

Εγώ τα κατάφερα. Εσύ; Σε περιμένω να τα πούμε όλα… χωρίς κάμερες

Εγώ τα κατάφερα. Εσύ; Σε περιμένω να τα πούμε όλα… χωρίς κάμερες

Εδώ κι ένα χρόνο παλεύω με τον εαυτό μου, οι συνεργάτες μου το ξέρουν, να οργανωθεί σωστά το πρώτο cocooning seminar (coccooninar) με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ήθελα να έχει πολύ αλήθεια και να αφήσει κάτι στη ψυχή του καθένα μας. Να μην είναι κουβέντες χωρίς συναίσθημα και χωρίς το προσωπικό στίγμα του κάθε ομιλητή. Έτσι προέκυψε η συμμετοχή τεσσάρων ομιλητών μαζί με μένα, που ο καθένας έχει πονέσει, ματώσει, σηκωθεί στη ζωή του. Δεν τους επέλεξα τυχαία. Αυτό μου πήρε καιρό για να έχει σύνθεση διαφορετικών χαρακτήρων με κοινό «κουμπί» την αλήθεια.

«Εγώ τα κατάφερα! εσύ;» ο θεματικός τίτλος του σεμιναρίου. Χωρίς ερωτηματικό για μένα. Όλοι μπορούμε αρκεί να το θέλουμε.

Ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης, κοινωνικός επιχειρηματίας πάλεψε πολύ στη ζωή του και ήρθε η στιγμή που έχασε τη «Χαρά» του. Η σύζυγος του έφυγε πολύ νωρίς για τον ουρανό και άφησε πίσω της τέσσερα παιδιά… Μεγαλώνουν όλοι μαζί με τη «χαρά» τους στον ουρανό. Θα μας εξηγήσει πως… (Τον τελευταίο χρόνο με μια ομάδα φίλων δημιούργησαν το Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης . Στο χώρο τους θα φιλοξενηθεί το σεμινάριο. Από κοντά θα νιώσετε τι θα πει εθελοντισμός.)

Ο Γεώργιος Δεληκώστας, εκπαιδευτής μάθησης πιά, αγάπησε και πόνεσε. Η εκκλησία τον έθεσε εκτός γιατί ήταν χωρισμένος και αγάπησε μια άλλη γυναίκα. Έφεραν στον κόσμο την Αγάπη-Χριστίνα και η εκκλησία τον έβγαλε από το Ιερό, όπως προβλέπεται. Πως είναι η ζωή του, πως πάλεψε, πως σηκώθηκε, πως νιώθει… ΠΩΣ;

Η Θέκλα Πετρίδου, ψυχολόγος και συγγραφέας πάλεψε από παιδί με την ψυχική βία και τον ψυχολογικό πόλεμο. Μεγαλώνοντας πάλεψε με τους δαίμονες της, με την οικογένεια της, με το κατεστημένο. Παντρεύτηκε και χώρισε πολύ γρήγορα με δυο μωρά στην αγκαλιά της. Πώς τα βρήκε με τον εαυτό της; Πως έφτιαξε ξανά τη ζωή της; Πως βρήκε το δρόμο της;

Εγώ η Ζήνα πάλεψα με τα σκοτάδια μου για χρόνια… Πως τα κατάφερα να βγω στο φως;

Αλήθειες για πρώτη φορά ειπωμένες από όλους μας.

Θα μοιραστούμε μαζί σας τη ζωή μας, και θα περιμένουμε να ακούσουμε τις ζωές σας με αλήθειες. Για πρώτη φορά σε μια διάδραση διαφορετική. Όταν μοιράζεσαι κομμάτια σου και νιώθεις πως ο απέναντι σου είναι ο καθρέφτης σου και θ´ ανοίξει κι εκείνος την ψυχή του ή θα βρεί ένα δρόμο να ακούσει την καρδιά του και να διαβάσει την ψυχή του,  τότε τα έχεις καταφέρει.

Αυτή η επαφή στηρίζεται στην αλήθεια του καθένα μας. Στο κοινό μοίρασμα. Στην αγκαλιά.

Θα υπάρχει ένας κουμπαράς και τα έσοδα θα πάνε στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και στο Γηροκομείο Αθηνών. Ότι θέλει ο καθένας. Δεν είναι υποχρεωτικό. Απλά είναι όμορφο να ξέρεις πως μοιράζεσαι και μοιράζεις.

Αυτή είναι η δική μας προσέγγιση.

Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Σάββατο ή Κυριακή 2 και 3 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Επιλέξτε μια από τις δύο μέρες και δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα:

  • 213 0237174
  • 6906064179

Hellenic Nature, Περιοχή Ρέντη, Πέτρου Ράλλη 97, εμπορικό κέντρο, 1ος όροφος

Με τη Θέκλα Πετρίδου

Μιχάλης Δαρδανελιώτης,-Γεώργιος Δεληκώστας

Ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης, εγώ και η Κατερίνα Φυλακτού

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr