search-button
cross-out

Τηλεοπτικός Μαραθώνιος για το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ»

Τηλεοπτικός  Μαραθώνιος  για το Σωματείο   «ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ»

Η Ζήνα Κουτσελίνη και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στηρίζουν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

H αγκαλιά αγάπης ξεκίνησε τη Δευτέρα 3/2 και κορυφώνεται την Παρασκευή 14/2, με έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο, μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, όπου αγαπημένα πρόσωπα της τηλεόρασης και καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το σκοπό αυτό.

Στόχος, η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου, για την αγορά του απαραίτητου, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμού  και τη λειτουργία στη μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, που αποτελεί την πρωτοπορία για τη σωτηρία εκείνων των παιδιών στα οποία οι συμβατικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα. 

Με κεντρικό μήνυμα «έλα κι εσύ να γίνεις ένας κρίκος αγάπης στην αλυσίδα της ΕΛΠΙΔΑΣ», ο τηλεοπτικός μαραθώνιος τιμά τα 30 χρόνια του συλλόγου, που επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο, έχοντας σώσει χιλιάδες παιδικές ζωές και έχοντας προσφέρει στο χώρο της υγείας μια συνολική «επένδυση ζωής», που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ!

Το ποσό αυτό αφορά:

1) στη δωρεά για τη δημιουργία της πρώτης Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της χώρας μας (1992)

2) στη δημιουργία του 5όροφου Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ (1999)

3) στο πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, το οποίο η ΕΛΠΙΔΑ παρέδωσε στο κράτος πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό (2010)

4) στην ίδρυση Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ώστε να μην χάνεται κανένας ασθενής επειδή δεν βρίσκει μόσχευμα (2014)

Η προσφορά της ΕΛΠΙΔΑΣ όμως δεν σταματά εδώ. Ιδιαίτερα τα 4 τελευταία χρόνια, η ΕΛΠΙΔΑ, έχοντας θέσει ως στόχο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου σε  Κέντρο Αριστείας, έχει συνεισφέρει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στο χώρο της υγείας, προσφέροντας μηχανήματα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΕΛΠΙΔΑΣ με δράσεις στήριξης στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται, ακολουθώντας τα τελευταία ευρήματα στον τομέα του καρκίνου, ανάγοντας την ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους σε καθοριστικό  παράγοντα για τη θεραπεία τους.

«Η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι», έχει δηλώσει η πρόεδρος του συλλόγου κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που με δυναμικότητα και πίστη στηρίζει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο αλλά και τις οικογένειές τους. Μέσα από την εκπομπή, η κα. Βαρδινογιάννη θα ευχαριστήσει τον κόσμο, που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και βοήθησε να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου το μήνυμα του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».  

Η Ζήνα Κουτσελίνη θα συναντήσει την κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εκεί όπου τα παιδιά δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους, και θα μιλήσουν με αλήθειες για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

Καλεσμένοι στο πλατό της εκπομπής για να μιλήσουν για το όραμα του Συλλόγου, να παρουσιάσουν το τεράστιο κοινωνικό έργο, να ενημερώσουν για τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε, για τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και για να ευχαριστήσουν όσους πίστεψαν, ενίσχυσαν και αγκάλιασαν την «Ελπίδα», θα είναι ο κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», η κα Τζωρτζίνα Έλληνα, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», η κα Ινώ Κωνσταντοπούλου, Γενική Γραμματέας «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο καθηγητής κ. Στέλιος Γραφάκος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών στη μονάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ και σήμερα είναι Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ο κ. Δημήτριος Νάνης, Κοινωνικός Λειτουργός «Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ».

Επίσης, γονείς με αποθεραπευμένα παιδιά, που βρέθηκαν στην αγκαλιά του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και εθελοντές, θα καταθέσουν τις προσωπικές  τους ανθρώπινες ιστορίες.

Ο κ. Δημήτριος Νάνης, Κοινωνικός Λειτουργός «Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ», ο άνθρωπος, που υποδέχεται στον ξενώνα τα παιδιά, που έχουν νοσήσει, για πρώτη φορά θα παρουσιάσει ένα μοναδικό λεύκωμα, που έχει δημιουργηθεί από ζωγραφιές παιδιών, που αποτύπωσαν με χρώματα την περιπέτειά τους και το πως βίωσαν την εμπειρία τους.

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο οποίος στηρίζει τον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, που φιλοξενούνται εκεί, συναντάει την 24χρονη Μαρίνα Καρυδάκη, η οποία έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην ψυχολογία. Η Μαρίνα νόσησε 9 ετών, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση όταν βρέθηκε συμβατός δότης από τη Νέα Υόρκη, έμεινε στον ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» για 10 μήνες και μοιράζεται την ιστορία της.

Τη δική της ιστορία μοιράζεται και η οικογένεια του Ζαφείρη Φωτιάδη από τη Χαλκιδική. Ο γιος της οικογένειας, Αντώνης, διαγνώστηκε με όγκο στην κοιλιακή χώρα όταν ήταν 5 ετών και φιλοξενήθηκε για 6 μήνες στον ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ». Ο Ζσφείρης Φωτιάδης, μουσικός και ιδιοκτήτης ωδείου, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Σύλλογο «όαση στην έρημο» όταν πια ο Αντώνης επέστρεψε σπίτι τους, ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάτι για τον Σύλλογο και έγραψε το πρώτο τραγούδι αφιερωμένο στην «ΕΛΠΙΔΑ». Το τραγούδι με το οποίο γίνεται η έναρξη κάθε εκδήλωσης και συναυλίας του Συλλόγου. Σήμερα ο Αντώνης σπουδάζει μουσικολογία στην Ολλανδία και έρχεται από το εξωτερικό στο στούντιο της εκπομπής μαζί με την οικογένειά του και παιδιά από το ωδείο της οικογένειας για να δώσουν, όπως χαρακτηριστικά λένε «ήχο στην προσπάθεια και την ελπίδα».

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Σπύρος Σιγούρος, συνάντησε στα Μέγαρα την Τζούλι Κουλιούρα. Η κόρη της Ραφαέλα, νόσησε από οξεία λευχαιμία. Όταν δεν βρέθηκε συμβατός δότης, η οικογένεια πήρε ένα μεγάλο ρίσκο και η Τζούλι έγινε δότρια για τη μικρή Ραφαέλα. Με την υποστήριξη του Συλλόγου, σήμερα η Ραφαέλα είναι παντρεμένη με τον πρώτο, εφηβικό της έρωτα και πριν ένα χρόνο έγινε μανούλα ενός υπέροχου κοριτσιού. Η Τζούλι Κούλιουρα από το 2011 είναι εθελόντρια στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και ενημερώνει και γράφει νέους εθελοντές δότες.

Η Μαρία Βασιλιάγκου – Νούλα μοιράζεται την περιπέτεια του 15χρονου γιου της, Λάμπρου. Όταν ο μικρός νόσησε, η Μαρία ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της και ήλπιζε ότι το νέο παιδί της οικογένειας θα αποτελούσε τον δότη για τον Λάμπρο αλλά αυτό δεν έγινε. Τελικά όμως ο μικρός Λάμπρος έκανε τη σωτήρια μεταμόσχευση από έναν Κύπριο δότη, και μητέρα και γιος δίνουν το δικό τους δυνατό μήνυμα ζωής.

Στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι δικοί μας άνθρωποι, οι παρουσιαστές του Star, Πάνος Ιωαννίδης, Βίκυ Καγιά, Κατερίνα Καραβάτου, Κρατερός Κατσούλης, Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελος Μπράτης, Πέτρος Πολυχρονίδης, Δημήτρης Σκουλός, Βάλια Χατζηθεοδώρου άλλα και οι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, Τάκης Ζαχαράτος, Γιώργος Καπουτζίδης, Έλλη Κοκκίνου, Στέφανος Κορκολής, το συγκρότημα Μέλισσες, Σοφία Μπεκατώρου, Μιμή Ντενίση, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Λευτέρης Πετρούνιας, Γιώργος Σαμπάνης, Μάρκος Σεφερλής, Μιχάλης Χατζηγιάννης, δίνουν το δικό τους θετικό μήνυμα και μας προτρέπουν όλους να γίνουμε ένας ακόμη κρίκος αγάπης στην αλυσίδα της Ελπίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής α προβληθούν βίντεο με την ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, με αναφορά και φωτογραφικό υλικό από τους  επώνυμους, που βρίσκονται κοντά στα παιδιά και στηρίζουν με κάθε τρόπο τις δράσεις του Συλλόγου.

Επίσης, βίντεο με τις δράσεις του ΕΛΠΙΔΑ YOUTH. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 από μια ομάδα νέων ηλικιακά μελών της ΕΛΠΙΔΑΣ, που φιλοδοξούν να χτίσουν πάνω στο ισχυρό όραμά της με καινούργιες ιδέες και δράσεις αλλά πάντα με την ίδια αγάπη για το παιδί που νοσεί και την οικογένειά του.

Η αποστολή της Νεολαίας της ΕΛΠΙΔΑΣ, μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, είναι η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση σχετικά με την ψυχολογική φροντίδα των παιδιών, που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Η ΕΛΠΙΔΑ YOUTH εστιάζει σε δυο φιλόδοξους πυλώνες, οι οποίοι αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεαρών ασθενών: αφενός στη λειτουργία ενός θεραπευτικού προγράμματος κατασκήνωσης, στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις, που στοχεύουν στη βελτίωση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής τους κατάστασης και στην επανάκτηση της χαμένης τους αυτοπεποίθησης, και αφετέρου στην ανακαίνιση του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, στα πρότυπα των πιο εξελιγμένων αντίστοιχων κέντρων του εξωτερικού, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα φιλόξενο σπίτι, όπου αμβλύνεται η ανασφάλεια, που απορρέει από τη διάγνωση του καρκίνου και όπου δημιουργείται ένα υποστηρικτικό κοινωνικό πλαίσιο. Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του το 1999 για να παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε οικογένειες από την περιφέρεια, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται για καρκίνο, ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 2500 οικογένειες από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Το πλατό της εκπομπής θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα από μαθητές δημοτικών σχολείων και την παιδική χορωδία του Στέφανου Καρδιόλακα.

Στο πλατό και ο θίασος της παράστασης «Η Παριζιάνα», που ερμηνεύει γνωστές, αγαπημένες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Ο Στέφανος Κόκκαλης θα συνοδεύσει στο πιάνο τον Λούκα Γιώρκα, που θα τραγουδήσει για τα παιδιά της «Ελπίδας».

Μαζί μας θα είναι ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος, με τον μαέστρο του, που είναι πάντα κοντά στα παιδιά, για να τραγουδήσει ζωντανά και να χαρίσει κέφι και χαμόγελα, με το ανεξάντλητό χιούμορ του.  

Όλοι οι καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής θα λάβουν δώρο καδράκια με ζωγραφιές από τις προσωπικές ιστορίες παιδιών, που νόσησαν και επέστρεψαν στη ζωή πιο δυνατά με τη στήριξη και την αγκαλιά του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr