search-button
cross-out

Πλήθος κόσμου στο προσκύνημα του Αγίου Παϊσίου

Πλήθος κόσμου στο προσκύνημα του Αγίου Παϊσίου

Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν το πρωί στημονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσκυνήσουν το μνήμα όπου είναι ενταφιασμένος ο ‘Αγιος Παϊσιος ο Αθωνίτης.

Όλοι περίμεναν υπομονετικά, καθώς η ουρά που είχε σχηματιστεί ήταν μεγάλη.

Ανάμεσα στους επισκέπτες βρισκόταν σήμερα και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανός, ακόμη και προσκυνητές από την Αυστραλία.

Ο Παΐσιος γνωστός στο ‘Αγιον ‘Ορος ώς θαυματουργός και θεραπευτής, αγιοκατατάχθηκε από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιανουαρίου, 21 χρόνια μετά τον θάνατό του το 1994, όταν -με βάση τούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας- απαιτείται να περάσουν τουλάχιστον 70. Η δημοφιλία του όμως και οι πιέσεις που ασκούσαν οι πιστοί για την αγιοκατάταξή του είχαν ώς αποτέλεσμα τη συντόμευση του χρόνου αυτού.

Με τη ζωή και το έργο του ο Παΐσιος ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους. Πέραν όμως του θρησκευτικού του αναστήματος μεταξύ των πιστών, η αγιοκατάταξή του εκτιμάται ότι θα ωφελήσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή και σε οικονομικούς όρους, καθώς αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το τουριστικό ρεύμα από την περιοχή των Βαλκανίων και ιδίως από τη Ρωσία, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Η αρχιερατική λειτουργία της «αγιοκατάταξης» αναμένεται να γίνει σε έτερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr