search-button
cross-out

Γιώργος Βαρουφάκης: Χτυπούν το Γιάννη γιατί είναι άξιος

Γιώργος Βαρουφάκης: Χτυπούν το Γιάννη γιατί είναι άξιος

Ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών μιλά για τον… άλλο Γιάννη Βαρουφάκη και δημοσιεύει φωτογραφίες…

Θέση για τις επιθέσεις που δέχεται ο γιος του Γιάννης Βαρουφάκης παίρνει με συνέντευξή του ο πατέρας του, Γιώργος Βαρουφάκης, λίγες ημέρες μετά τον «παραγκωνισμό» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. 

«Θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα» λέει χαριτολογώντας. Ο Γιώργος Βαρουφάκης ζει μόνος από το 2008 που πέθανε η αγάπη της ζωής του, όπου λέει ο ίδιος μιλώντας για την Ελένη του.

Ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είναι 90 ετών και ζει μια έντονη ζωή. «Κάθε μέρα πάω γραφείο, πισίνα, κάνω ομιλίες και ακολουθώ αυτό που είπε κάποτε ο Τζέιμς Ντιν: κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι. Κι εγώ ακόμα κάνω όνειρα» λέει ο Γιώργος Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής»

Ο 90χρονος πρόεδρος της Χαλυβουργικής δηλώνει επαναστάτης, πάντα αριστερός που δεν έβαζε ποτέ νερό στο κρασί του.

«Ο Γιάνης ήταν ένα πολύ δύσκολο παιδί. Ετσι ήταν ο χαρακτήρας του. Στην τετάρτη δημοτικού έβγαλε το ένα ν. Η δασκάλα του το θεώρησε ορθογραφικό λάθος και του έκοψε δύο βαθμούς στα 10. Οταν του είπα: Γιατί Γιάνη; Μου απάντησε: Υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Γιάνης πρέπει να έχει δύο ν;» σημειώνει αναφερόμενος στο γιο του, αποκαλύπτοντας ότι η σχέση του υπουργού Οικονομικών με τον πατέρα του είναι πολύ στενή.

«Μπαμπά μου είναι πάρα πολύ δύσκολα, κουράζομαι πάρα πολύ. Με πήρε του Αγίου Γεωργίου από τη Λετονία και μου λέει: …”ήθελα να μάθω και πώς είσαι μπαμπά μου”. Με συγκίνησε. Με λατρεύει. Με έπαιρνε από την Αμερική, όταν δίδασκε, για να μου πει ότι είχε την ανάγκη να με ακούσει…».

«Θέλουν να τον υποβιβάσουν γιατί είναι άξιος»

Αναφερόμενος στην κόντρα με αρκετούς ξένους εκπροσώπους άλλων χωρών και τα όσα έχουν γίνει τελευταία, ο πατέρας του Γιάννη Βαρουφάκη τονίζει «Θέλουν να τον υποτιμήσουν, να τον υποβιβάσουν. Γιατί είναι άξιος, δεν τους πάει. Δεν τους ταιριάζει. Για αυτό τον χτυπούν, είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνο τώρα. Φυσικά και ξέρω και εγώ και ο κόσμος ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μου λέει μπαμπά είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά όταν παλεύεις πετυχαίνεις. Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Ζητά αυτό που πρέπει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο. Φυσικά και του αξίζει η θέση στην οποία είναι. Μιλάει ως Ελληνας και όχι ως κόμμα. Μπορεί να βγει και με κόμμα, αλλά όταν μιλά, μιλά ως Ελληνας. Ομως είναι σκληρή η πορεία που ακολουθεί».

Ερωτηθείς πώς νοιώθει όταν οι ξένοι λένε το γιο του τζογαδόρο και ερασιτέχνη, ο Γιώργος Βαρουφάκης σημειώνει ότι «εγώ δεν ακούω τίποτα. Η κόρη μου αρρωσταίνει με όλα αυτά που του σέρνουν. Λένε και άλλα ακόμη, ότι είναι πάμπλουτος, ότι εγώ ο πατέρας του είμαι βιομήχανος. Εγώ πιστεύω στο γιο μου και πιστεύω επίσης ότι αυτή την αλλαγή που έκανε ο πρωθυπουργός την έκανε για να ενισχύσει την ομάδα. Έχει πάρα πολλές υποθέσεις να διαχειριστεί ο Γιάννης και ο αγώνας είναι πολύπλευρος».

«Δεν θα τον αδειάσει ο Τσίπρας, είναι δεμένοι»

Όσον αφορά στην σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Βαρουφάκης δηλώνει «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάννη. Ο γιος μου είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος. Αυτό που λέει, αυτό και κάνει. Παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Αυτός είναι που έδινε πάντα γραμμή στον πρωθυπουργό και για αυτό εκείνος τον αγαπά πολύ. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει».

«Έχω πει στην Δανάη να πηγαίνει πίσω του»

Για το ντύσιμο του, τις γραβάτες που δεν βάζει,. τις… επιτυχίες του στις γυναίκες του και την σύζυγο του Δανάη Στράτου δηλώνει ο πατέρας του Ελληνα ΥΠΟΙΚ «Νομίζω ότι το ντύσιμο του αρέσει. Τον έχουν αγαπήσει όλες και όλοι. Η Λαγκάρντ πολύ και όλες οι γυναίκες. Ευρωπαίες και Ελληνίδες. Και έχω πει στην Δανάη: πήγαινε από πίσω του γιατί δεν σε βλέπω καλά. Η Δανάη του φέρθηκε και του φέρεται πολύ καλά. Το ότι δεν βάζει γραβάτα, δεν είναι πρόκληση. Ετσι είναι. Μου λένε πολλοί: κύριε Βαρουφάκη, εσείς με γραβάτα; τους απαντώ: το παιδί μου δεν φορά γραβάτα γιατί δεν έχει, της πήρα όλες εγώ. Οπως καταλαβαίνεται, εγώ είμαι πιο τρελός από εκείνον».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr