search-button
cross-out

Φωτιά στον Πειραιά: Δραματική διάσωση βρέφους τριών μηνών

Φωτιά στον Πειραιά: Δραματική διάσωση βρέφους τριών μηνών

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν έξι παρά δέκα το απόγευμα όταν από το ισόγειο της πενταώροφης πολυκατοικίας της οδού Κουντουριώτου, άρχισαν να βγαίνουν καπνοί. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με τους 24 πυροσβέστες και τα οκτώ οχήματα που έφτασαν στο σημείο να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εντοπιστούν και να απεγκλωβιστούν τα άτομα που βρίσκονταν εντός των διαμερισμάτων. 

Οι άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν από την πολυκατοικία εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένα μωράκι μόλις τριών μηνών. Πρόκειται για τη συγκλονιστικότερη διάσωση κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Το κοριτσάκι εκείνη την ώρα βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα του στο σαλόνι του διαμερίσματος τους στον τρίτο όροφο. Η μητέρα του βρέφους που είδε τους καπνούς από το κλιμακοστάσιο, αμέσως βγήκε στο μπαλκόνι και ζήτησε τη βοήθεια των πυροσβεστών οι οποίοι φορώντας μάσκες ανέβηκαν σε ύψος εννέα μέτρων και βοήθησαν την ανήμπορη μητέρα να δραπετεύσει από το φλεγόμενο κτίριο. Η γυναίκα τότε τους ανέφερε ότι μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους υπάρχει η μόλις τριών μηνών κόρη της. Χωρίς να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα οι πυροσβέστες σκαρφάλωσαν και πάλι στις σκάλες τους. Κατέβηκαν από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και παρά τους καπνούς που είχαν ζώσει το εσωτερικό τους απεγκλώβισαν το μωράκι.

Εκτός όμως από τη μητέρα και το μικρό παιδί το οποίο, με ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι άνδρες της πυροσβεστικές έσωσαν αλλά επτά άτομα που είχαν αποκλειστεί εντός των διαμερισμάτων τους. Πρόκειται για έξι γυναίκες κι έναν άνδρα.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Αθανάσιο Σερεντελο, από τα εννέα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, το μωράκι και άλλοι τρεις παραμένουν με αναπνευστικά προβλήματα για νοσηλεία.  Οι τρεις ενήλικες στο Τζανειο και το τριών μηνών βρέφος στο Αγλαΐα Κυριακού. 

Παράλληλα ανέφερε ότι ο βαθμός δυσκολίας της κατάστασης της πυρκαγιάς ήταν πολύ μεγάλος, καθώς οι στενοί δρόμοι της περιοχής δεν επέτρεπαν στα μεγάλα οχήματα της πυροσβεστικής να προσεγγίσουν το σημείο. Όσον αφορά για τις διασώσεις των κατοίκων της πολυκατοικίας τόνισε ότι οι πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ η έγκυρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε σαν αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr