search-button
cross-out

Κούλουμα με… ομπρέλα: Με συννεφιά και βροχές το πέταγμα του χαρταετού

Κούλουμα με… ομπρέλα: Με συννεφιά και βροχές το πέταγμα του χαρταετού

Μπορεί οι εκδρομείς να ήλπιζαν για ανοιξιάτικες συνθήκες ωστόσο ο καιρός θα μας τα κάνει… μούσκεμα με τα κύρια χαρακτηριστικά του να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες – Τι αναφέρει στην πρόγνωσή του ο Γιάννης Καλλιάνος 

Τελικά ο καιρός φαίνεται πως δεν θα κάνει το χατίρι των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο ξεκίνημα της Σαρακοστής είναι οι τοπικές βροχές και η συννεφιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

 

Η πρόβλεψη του τριημέρου από τον Γιάννη Καλλιάνο 

Πιστός στα «ραντεβού» του με τους διαδικτυακούς του φίλους ο κ. Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον καιρό ώστε οι εκδρομείς να ξέρουν τι τους περιμένει.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καιρός από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα θα θυμίζει… Βρετανία, με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

«Με “βρετανικού τύπου” καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά στοιχεία είναι απογοητευτικά για όσους θέλουν να αποδράσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα σε πολλές των περιπτώσεων και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές», σημειώνει ο μετεωρολόγος και προσθέτει: «Μάλιστα, πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας».

«Όπως και να έχει όμως, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν προβλέπεται (σε γενικές γραμμές) ευνοϊκό για όλους αυτούς που ανέμεναν περισσότερο ανοιξιάτικες συνθήκες. Αντιθέτως θα έχουμε βροχές, σκόνη, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος και παρουσίασε τις θερμοκρασίες των 5 μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας μας από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο που έρχεται 

Aύριο, Σάββατο, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή

Σήμερα Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που έως το βράδυ θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο, και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. 

Η ορατότητα έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ: 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Γενικά αίθριος από το απόγευμα, αραιές νεφώσεις από τα δυτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βρόχων τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. 

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην Ηπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. 

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. 

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. 

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Αττική 

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. 

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Γενικά αίθριος από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr