search-button
cross-out

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Πήρε τον βαθμό, άγγιξε τον θρίαμβο!

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Πήρε τον βαθμό, άγγιξε τον θρίαμβο!

Η Εθνική ομάδα σόκαρε τους Βέλγους μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου ανοίγοντας το σκορ με τον Μήτρογλου, αλλά η αποβολή του Ταχτσίδη στο 65′ έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μας πιέσουν ασφυκτικά και να ισοφαρίσουν τελικά στο 89′ με καταπληκτικό γκολ του Λουκάκου – Με 9 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η Εθνική καθώς στο 95′ αποβλήθηκε κι ο Τζαβέλλας

Αν πριν την έναρξη του αγώνα ρωτούσαν τους ανθρώπους της Εθνικής αν θα ήταν ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του Βελγίου, είμαστε σίγουροι πως όλοι θα απαντούσαν… θετικά.

Η ελληνική ομάδα όντως πήρε τον βαθμό από τους “κόκκινους δράκους”, αλλά αυτό που κυριάρχησε μετά το τέλος του αγώνα είναι η περίφημη… χαρμολύπη. Χαρά για την ισοπαλία που μας κρατά στη 2η θέση της βαθμολογίας του 8ου ομίλου (μας στέλνει στη μπαράζ της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου) και λύπη γιατί η νίκη χάθηκε στο… 89′.

“Δεν θα παίξουμε μόνο άμυνα, αλλά θα ψάξουμε και το γκολ…”, είχε πει την παραμονή του αγώνα ο Μίχαελ Σκίμπε, ωστόσο αυτό δεν έγινε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. 

Με τη διαφορά ότι η Ελλάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, απέναντι σε μία ομάδα η οποία θεωρείται ότι διαθέτει μία από τις κορυφαίες επιθέσεις στον κόσμο και χτύπησε όταν έπρεπε με τον Μήτρογλου. 

Το πλάνο του Σκίμπε λειτούργησε άψογα, όμως η αποβολή του Ταχτσίδη αποδείχθηκε καθοριστική, για να ανατραπούν ξανά οι ισορροπίες και οι γηπεδούχοι να καταφέρουν τελικά να σώσουν το βαθμό (αποφεύγοντας την πρώτη τους εντός έδρας ήττα σε επίσημο παιχνίδι μετά το 2010), λίγο πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, είχαν την συντριπτική κατοχή, αλλά είχαν μόλις δύο καλές φάσεις με τον Φελαϊνί. Ο άσος της Μάντσεστερ έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά στο 13′ και στο 31′ είδε τον Καπίνο να αντιδρά καταπληκτικά στο τακουνάκι που επιχείρησε. Την ίδια ώρα η Ελλάδα είχε κάποιες σποραδικές επιθέσεις, αλλά κρατούσε το καλό για την εκκίνηση του β’ ημιχρόνου.

Στα 20 πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, ο Ταχτσίδης πήρε την κεφαλιά ο Μήτρογλου έκανε την κίνηση στο χώρο πίσω από την αντίπαλη άμυνα και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 0-1!

Αυτό ήταν! Οι Βέλγοι είχαν μπλοκάρει για τα καλά κι η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει πάρει τον έλεγχο κρατώντας πλέον τους γηπεδούχους μακριά από την εστία μας… Ο εκνευρισμός τους ήταν μεγάλος με τον Μέρτενς να δέχεται κίτρινη στο 60′ γιατί τράβηξε τη μύτη του Τζαβέλλα (!) κι ο Μπριχ του χαρίστηκε στο επόμενο λεπτό όταν έπεσε θεατρινίστικα έξω από την περιοχή μας.

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν στο 66′, σε ένα σημείο όπου είχε φανεί πως είχαμε ισορροπήσει πλήρως, όταν ήρθε η  αποβολή του Ταχτσίδη. “Δεν υπάρχει κάρτα σ’ αυτό το φάουλ κι ήταν λάθος του διαιτητή”, είπε ο Σκίμπε για τον συμπατριώτη του, που έστειλε στα αποδυτήρια τον μέσο της Κάλιαρι για φάουλ στον Τσαντλί στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι Βέλγοι αναθάρρησαν, ο Μαρτίνεθ έριξε ότι επιθετικό είχε στον πάγκο και στο τελευταίο ημίωρο είχαμε… πολιορκία. Ο Καπίνο είχε ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις (κορυφαία αυτή στο τετ α τετ με τον Μέρτενς στι 74′), αλλά η σημερινή βραδιά ήταν η βραδιά δύο μεγάλων σκόρερ. 

Στο 89′ ο Λουκάκου παρά την πίεση του Παπασταθόπουλου κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και πριν αυτή κατέβει στο χορτάρι γύρισε το κορμί του, σούταρε με τον Καπίνο να μην μπορεί να διώξει αυτή τη φορά. 

Οι Βέλγοι στα υπόλοιπα λεπτά πίεσαν για το γκολ της νίκης, η Εθνική στάθηκε τυχερή στο 91′ (παραλίγο αυτογκόλ από τον Σταφυλλίδη) και το τελικό σφύριγμα μας βρήκε με 9 παίκτες καθώς στο 95′ αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας για τον διαπληκτισμό με τον Λουκάκου.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84′ Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65′ Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου 

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84′ Ζέκα), Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μήτρογλου (90′ Βέλλιος)

Τα αποτελέσματα της  5ης αγωνιστικής στον όμιλο της Εθνικής

Κύπρος-Εσθονία 0-0

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ 5-0 

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1 

Βαθμολογία 8ου ομίλου 

Βέλγιο 13  

Ελλάδα 11 

Βοσνία-Ερζεγοβίνη 10 

Κύπρος 4  

Εσθονία 4 

Γιβραλτάρ 0 

Η 6η αγωνιστική (09/06) 

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45) 

Εσθονία-Βέλγιο (21:45) 

Γιβραλτάρ-Κύπρος (21:45)

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr