search-button
cross-out

Πρώτο κουδούνι για ένα εκατ. μαθητές -Αγιασμός στα σχολεία με 5.000 κενά

Πρώτο κουδούνι για ένα εκατ. μαθητές -Αγιασμός στα σχολεία με 5.000 κενά

Συγκεκριμένα, το πρώτο κουδούνι χτυπά για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές.

Και ενώ πηγές του υπ.Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους, αντίθετη άποψη έχουν οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών που κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά και συγκεκριμένα 5.000 κενά, 4.000 στα Δημοτικά σύμφωνα με τη ΔΟΕ και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια 1.000, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ. 

Το υπ. Παιδείας δεν δέχεται τα στοιχεία των ομοσπονδιών, αλλά δεν δίνει στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για την κάλυψη των θέσεων. Αναφέρουν ωστόσο πηγές του υπ. Παιδείας ότι με αυτές τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που αποτελεί επίσης ρεκόρ, έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίδεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ενώ σε σχολεία των αστικών κέντρων θα μεταβούν για να ευχηθούν όπως κάθε χρόνο «καλή χρονιά» και οι αρχηγοί των κομμάτων του Kοινοβουλίου, εκτός του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά δεν θα παραστεί σε αγιασμό στο Μενίδι λόγω προσωπικού θέματος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.

Πηγή: iefimerida.gr/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr