search-button
cross-out

Φάτνη με το Χριστό «πρόσφυγα σε φουσκωτό» προκαλεί αντιδράσεις στην Ιταλία

Φάτνη με το Χριστό «πρόσφυγα σε φουσκωτό» προκαλεί αντιδράσεις στην Ιταλία

Στην κεντρική πλατεία της πόλης Καστενάζο

Η ιδέα ανήκει στο δήμαρχο της πόλης, ο οποίος θέλησε να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι παράτυποι μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη διά της Μεσογείου

Αμηχανία και διχασμό στην τοπική κοινωνία, αλλά και την οργή του οικείου επισκόπου προκάλεσε η φάτνη η οποία στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Καστενάζο στη βορειοανατολική Ιταλία όπου ο νεογέννητος Ιησούς και η Παρθένος Μαρία αναπαρίστανται ως πρόσφυγες σε φουσκωτό.

Η ιδέα ανήκει στον αριστερό δήμαρχο της πόλης, Στέφανο Σερμένγκι, ο οποίος θέλησε με τον τρόπο αυτό να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι παράτυποι μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη διά της Μεσογείου με φουσκωτά ή άλλα μικρά σκάφη.

Μάλιστα οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια φωτογραφία της επίμαχης φάτνης στις ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου. 
Η κίνηση του δημάρχου προκάλεσε την οργή του τοπικού επισκόπου, Ερνέστο Βέκι. «Ο κεντρικός πυρήνας της σκηνής της Γέννησης είναι ένα νεογέννητο παιδί με φασκιές να τοποθετείται σε μια φάτνη και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό. Δεν μπορεί ένα σκάφος να αναπαριστά τη φάτνη. Δεν διαφωνώ να χρησιμοποιηθεί στο όλο σκηνικό, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο και όχι να φιλοξενεί τον Ιησού και την Παναγία», είπε.

Αλλά οι αντιδράσεις του επισκόπου και πολλών δημοτών μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης δεν πτοούν τον δήμαρχο, ο οποίος επιμένει ότι είναι σημαντικό να νιώθουν οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι. «Πολλοί ανοίγουν τα στόματά τους στην Ιταλια, αλλά ουδείς κάνει κάτι συγκεκριμένο για μια θετική υποδοχή αυτών που φθάνουν», λέει.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης 117.120 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες έφθασαν φέτος στην Ιταλία, ενώ πάνω από 2.800 έχασαν τις ζωές στα νερά της Μεσογείου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr