search-button
cross-out

Αυτό είναι το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος -Βρέθηκε στον βυθό, στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Αυτό είναι το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος -Βρέθηκε στον βυθό, στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Για την ακρίβεια, το όπλο της δολοφονίας είχε βρεθεί από τις 27 Ιανουαρίου, ωστόσο μόλις τώρα γίνεται γνωστό ότι το συγκεκριμένο καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, δηλαδή 10 ημέρες μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, δύτες στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης είχαν έρθει αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα.

Η παρέα δυτών βούτηξε στη θάλασσα και… έπιασε ένα καλάσνικοφ! Οι δύτες είχαν πάει στην παραλία της λεωφόρου Σουνίου προκειμένου να προπονηθούν στην ελεύθερη κατάδυση στο σημείο «Πηγάδι», που αποτελεί μέρος δοκιμής για τους δύτες.

Κολυμπώντας, εντόπισαν στον βυθό ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ψαροντούφεκο. Αμέσως βούτηξαν για να το πιάσουν, καθώς νόμιζαν ότι το είχε χάσει κάποιος ψαράς, όμως πλησιάζοντας προς τον πυθμένα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για πολεμικό όπλο τύπου ΑΚ-47.

Αυτό είναι το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος:

Αφού έβγαλαν το καλάσνικοφ στην παραλία, ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές, στις οποίες και το παρέδωσαν. Η υποψία τους ήταν μήπως το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια και οι δράστες το πέταξαν στον βυθό για να το ξεφορτωθούν και να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Όπως και αποδεικνύεται τελικά, καθώς οι βαλλιστικές εξετάσεις απέδειξαν ότι το εν λόγω καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου από τους δράστες που δολοφόνησαν εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του τον Βασίλη Στεφανάκο.

Συγκεκριμένα, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε ότι οι κάλυκες και οι βολίδες που είχαν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας βλήθηκαν από το συγκεκριμένο όπλο. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός σε ό,τι αφορά το όπλο, μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν από την έρευνα αξιοποιήσιμα στοιχεία, καθώς ήταν αρκετό διάστημα μέσα στο νερό.

Η Ασφάλεια Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση έκανε έρευνα σε όλη τη διαδρομή από το Χαϊδάρι μέχρι τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης για την περίπτωση που υπάρχει υλικό από κάμερες, το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναζητείται ακόμα από την Αστυνομία και η κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία Στεφανάκου ήταν συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, με κίνητρο πιθανόν τις δραστηριότητες του 58χρονου μετά την αποφυλάκισή του ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πηγή: iefimerida.gr/ Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr