search-button
cross-out

Ντου του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική – Επανακατέλαβε το γραφείο 516

Ντου του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική – Επανακατέλαβε το γραφείο 516

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν «αντεπίθεση» και επανακατέλαβαν το γραφείο 516 στο οποίο είχαν δημιουργήσει αλύσιδα προστασίας το πρωί καθηγητές του πανεπιστημίου

Ουσιαστικά, οι πανεπιστημιακοί «έπιασαν στον ύπνο» τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας και νωρίς το πρωί προχώρησαν σε καθαίρεση των πανό, ανακαταλαμβάνοντας το χώρο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοσμητείας του ΕΚΠΑ, ο χώρος 516 βρίσκεται εκ νέου στη διάθεση της σχολής.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Περίπου 40 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο 516 και προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το γραφείο, του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες, κατέχουν τα κλειδιά.

Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί «ταμπουρώθηκαν» για λίγο στο σημείο, ωστόσο, ήταν να αδύνατον να αντισταθούν στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που με λίγο μετά τις 13:00 ανακατέλαβαν εν μέσω συνθημάτων και πανηγυρισμών το γραφείο 516.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους, σημείωσαν ότι βούληση του Πανεπιστημίου είναι να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Πρυτανείας και της Κοσμητείας, ώστε γενικά να μην συμβαίνουν φαινόμενα κατάληψης στους χώρους του Ιδρύματος από εξωπανεπιστημιακους παράγοντες.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr