search-button
cross-out

Σεισμός στην Αθήνα

Σεισμός στην Αθήνα

Σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και σε πολλές άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, το πρωί της Τρίτης.

Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, που σημειώθηκε στις 09:24, ήταν 4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρό του εντοπίζεται περίπου έξι χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 14,1 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε ότι ο σεισμός προέρχεται από το γνωστό ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον σεισμό το 1999, όπως και τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Μαγούλα στις 19 Ιουλίου.

Ο κ. Χουλιάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι πρόκειται για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία. Επίσης πρωινή αναστατωση υπήρξε και στην Κάρπαθο από την επίσκεψη του “εγκέλαδου”. Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:31, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ανατολικά – βορειοανατολικά της Καρπάθου. Ννωρίτερα τα ξημερώματα, έκανε σεισμό 3,3 Ρίχτερ στη Ρόδο, ενώ λίγες ώρες πιο πριν είχε γίνει ακόμη μια δόνηση, έντασης 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε παραθαλάσσια περιοχή, νότια του νησιού της Ρόδου. Σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται και στην Κάρπαθο τις τελευταίες ημέρες, ήταν εξίσου καθησυχαστικός, λέγοντας πως πρόκειται για υποθαλάσσια δραστηριότητα, η οποία δεν προκαλεί ανησυχία

Δείτε το video


Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr