search-button
cross-out

Βρέφος μηνών ανάμεσα στους 2.010 νεκρούς από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Βρέφος μηνών ανάμεσα στους 2.010 νεκρούς από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά η πραγματικότητα με τον κορονοϊό στις ΗΠΑ είναι δραματικά. Ο απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τις 2.000, ανάμεσά τους κι ένα βρέφος μερικών μηνών!

2.000 νεκροί και περισσότερα από 120.000 κρούσματα είναι ο νεότερος απολογισμός από την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

Ανάμεσα στους νεκρούς κι ένα μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στο Ιλινόι. Δεν έγινε γνωστό αν το βρέφος αν είχε υποκείμενες παθήσεις.

«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας (…) κι ενός πολύ μικρού παιδιού», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Ιλινόι, Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ.

Αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ έγιναν η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στον πλανήτη.

Πρώτος θάνατος και στις φυλακές
Ο Πάτρικ Τζόουνς, 49χρονος κρατούμενος στη Λουιζιάνα που εξέτιε κάθειρξη 27 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, έγινε ο πρώτος τρόφιμος ομοσπονδιακής φυλακής που πέθανε από κορονοϊό.

Συνολικά 14 κρατούμενοι και 13 μέλη του προσωπικού σε ομοσπονδιακές φυλακές σε όλες τις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Ο Τζόουνς κρατούνταν σε φυλακή σχετικά χαμηλού επιπέδου ασφάλειας, στο Όουκντεϊλ της Λουιζιάνας και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα τη 19η Μαρτίου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών (BOP).

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, ο Τζόουνς έπασχε από υποκείμενα νοσήματα που τον καθιστούσαν περιστατικό υψηλού κινδύνου. Ακόμα πέντε τρόφιμοι στην ίδια φυλακή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, διευκρίνισε η BOP.

Δικηγόροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχουν ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταβάλει περαιτέρω προσπάθειες για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. Η BOP εφαρμόζει κάποιες νέες πολιτικές, όπως την αναστολή των επισκέψεων προσωρινά και την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε κρατούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr