search-button
cross-out

Προσοχή: Πότε, πως και γιατί αλλάζουν όλοι οι Ταχυδρομικοί κωδικοί

Προσοχή: Πότε, πως και γιατί αλλάζουν όλοι οι Ταχυδρομικοί κωδικοί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για να αλλάξουν οι ταχυδρομικοί κωδικοί σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι η νέα κωδικοποίηση να διευκολύνει τις υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής.

Μία πραγματικά τεράστια επιχείρηση βάζει μπροστά να υλοποιήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για να αλλάξουν οι ταχυδρομικοί κωδικοί σε όλη τη χώρα, με σκοπό, με τη νέα κωδικοποίηση να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, «η καινοτομία δεν θα έρθει με το κράτος, θα έρθει με την αγορά, το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για τον νόμο για το 5G που θα καταθέσουμε τον Σεπτέμβριο, προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας να είμαστε η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της δημοπρασίας του 5G, που θα τα επενδύει στο οικοσύστημα του 5G, σε start ups και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η δημοπρασία φάσματος του 5G θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του χρόνου κι από το 2021 και μετά θα είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε κάλυψη από δίκτυα 5 σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας. Το κράτος μπορεί να γίνει καταλύτης κι όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα. Θα αλλάξουμε ταχυδρομικούς κώδικες σε όλη την χώρα – τελευταία φορά άλλαξαν το 1983, και αυτήν την στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία».

Το κυβερνητικό σχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση και επιπλέον επεξεργασία αναμένεται να υλοποιηθεί την επόμενη διετία, και σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, προβλέπει εκτός των άλλων και τη μετατροπή των σημερινών πενταψήφιων αριθμών που αποτελούν τους Ταχυδρομικούς Κωδικούς, σε μορφή δύο γραμμάτων και τεσσάρων αριθμών.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα μπορέσουν να προσδιορίζουν μικρότερες περιοχές και να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια για το υπό αναζήτηση σημείο.

Μάλιστα, από τη στιγμή που θα μπουν σε εφαρμογή οι νέοι ταχυδρομικοί κωδικοί, θα αποτελέσουν βάση για την παροχή πληροφοριών στην «πινέζα», όπως αν υπάρχει σε κάποιο σημείο 5G, αν περνά φυσικό αέριο, κτλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που άλλαξαν οι ταχυδρομικοί κωδικοί ήταν το 1983 με πολύ διαφορετικές οικιστικές συνθήκες.

Πηγή: newsi.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr