search-button
cross-out

39χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δεκάχρονης

Ενώπιον του δικαστηρίου θα κληθεί να βρεθεί και η παιδοψυχολόγος που είχε εξετάσει την ανήλικη
39χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δεκάχρονης

Στις 7 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση 39χρονου που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια και παράνομη κατακράτηση σε βάρος ανήλικου παιδιού.

Η δίκη της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε εισαχθεί και μάλιστα είχε ξεκινήσει να εκδικάζεται τον περασμένο Μάρτιο, όπου ενώπιον του δικαστηρίου άρχισε να καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που είναι ο πατέρας του τότε ανήλικου κοριτσιού, ωστόσο τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε προκειμένου να κληθεί η ενήλικη πλέον κοπέλα για να πει στο δικαστήριο, όλα όσα το καλοκαίρι του 2011, φέρονται να είχαν συμβεί.

Επίσης ενώπιον του δικαστηρίου θα κληθεί να βρεθεί και η παιδοψυχολόγος που είχε εξετάσει την ανήλικη μετά την καταγγελία και έχει συντάξει τη σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στο δεύτερο βαθμό είναι οι κ.κ. Κώστας Σαρρής και Μανώλης Κουτσούκος, οι οποίοι κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τον Μάρτιο του 2020 είχαν δηλώσει στο δικαστήριο πως «από καμία διαδικασία δεν προέκυψε το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του πελάτη τους».

Οι ίδιοι είχαν τονίσει πως ο 39χρονος έχει καταδικαστεί για πράξη που δεν προέκυψε καν ότι τελέσθηκε και πως σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει αδίκημα, αυτό είναι της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας (πλημμέλημα) το οποίο έχει ήδη παραγραφεί.

Ακολούθως ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκε ο πρώτος μάρτυρας, ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού ο οποίος περιέγραψε τι είχε συμβεί την ημέρα εκείνη που φέρεται να συνέβη το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως η ενήλικη πλέον σήμερα κοπέλα έχει εκφράσει τη θέλησή της να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, κάτι που είχε ζητήσει και στο πρωτόδικο δικαστήριο και δεν της είχε επιτραπεί.

Το δικαστήριο δήλωσε πως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η κοπέλα ήταν ακόμη ανήλικη και έτσι δεν μπορούσε να καταθέσει, κάτι που όμως μπορεί να γίνει τώρα ώστε ένορκοι και δικαστές να μπορέσουν να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για την υπόθεση. Έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε εκ νέου στις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Η καταγγελία
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκανε πριν από εννιά χρόνια σε βάρος του 39χρονου, ο πατέρας του – τότε- 10χρονου κοριτσιού, αλλά και τις εν συνεχεία καταθέσεις που έδωσε η μικρή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 14 Ιουνίου 2011 ο 39χρονος φέρεται να κάλεσε την ανήλικη σπίτι του, της έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη με καλώδιο και τα μάτια με μία φανέλα, την μετέφερε κουβαλώντας την στα χέρια σε υπνοδωμάτιο και εκεί ασέλγησε σε βάρος της.

Ο 39χρονος αρνείται από την πρώτη στιγμή τα όσα του καταλογίζονται και επισημαίνει ότι ουδέποτε έδεσε το μικρό κορίτσι. Ωστόσο τον Νοέμβριο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γιώργου Κυπραίου και Γιώργου Λαμπαδάκη έκρινε ένοχο τον 39χρονο για την κατάχρηση σε ασέλγεια επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 10 ετών και ένοχο για την παράνομη κατακράτηση όπου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με την ίδια  απόφασή του το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη (με το νόμο 4411/16) για την κατηγορία της παράνομης βίας η οποία επίσης είχε ασκηθεί σε βάρος του 39χρονου.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr