search-button
cross-out

Στους 71 οι νεκροί από την γρίπη: Έξι άνθρωποι έχασαν την μάχη το τελευταίο 24ωρο

Στους 71 οι νεκροί από την γρίπη: Έξι άνθρωποι έχασαν την μάχη το τελευταίο 24ωρο

Πρόκειται για άτομα 45 έως 55 χρόνων – ηλικιακή γκάμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα  ευάλωτη στη βαριά νόσηση με γρίπη Α(Η1Ν1) – Από τους έξι βαρέως νοσούντες με γρίπη που κατέληξαν, οι δύο δεν νοσηλεύονταν σε Εντατική

Άλλοι έξι άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον κατάλογο με τα θύματα της εποχικής γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 71.

Πρόκειται για άτομα 45 έως 55 χρόνων – ηλικιακή γκάμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα  ευάλωτη στη βαριά νόσηση με γρίπη Α(Η1Ν1). Από τους έξι βαρέως νοσούντες με γρίπη που κατέληξαν, οι δύο δεν νοσηλεύονταν σε Εντατική.

 

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται λόγω της γρίπης το σύστημα δημόσιας υγείας γενικώς και ειδικώς στις διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 123 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, σε ΜΕΘ.

 

Εξ αυτών, τουλάχιστον 15 ασθενείς είναι ανήλικοι, από μερικών μηνών έως 16 χρόνων. Μάλιστα το σημερινό κύμα εισαγωγής των ασθενών με γρίπη στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας αφορά κυρίως μωρά.

 

Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 269 ασθενείς. Για τους 71 εξ αυτών η νόσηση ήταν θανατηφόρος. 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr