search-button
cross-out

Δημοσκόπηση: 3,7% προηγείται η ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός βουλής

Δημοσκόπηση: 3,7% προηγείται η ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός βουλής

Ανατροπή σε πολλά δεδομένα φέρνει η νέα δημοσκόπηση της MRB

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της MRB που έγινε με τη συμμετοχή 2.000 ατόμων στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,7 μονάδες ενώ μένει εκτός βουλής το Ποτάμι με τους ΑΝΕΛ να συγκεντρώνουν το οριακό 3%.

Η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 23,2%

ΝΔ 26,9%

ΚΚΕ 6,6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%

ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%

ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4,1%

ΑΝΕΛ 3%

ΠΟΤΑΜΙ 2,6%

ΛΑΕ 2,4%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9

Στη δημοσκόπηση της MRB που διεξήχθη από τις 4 ως τις 11 του μήνα στην ερώτηση για τον πλέον κατάλληλο για την Πρωθυπουργία οι πολίτες σε ποσοστό 28,2% απαντούν ότι πλέον κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται ένα ποσοστό 25,2%.«Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

Και στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28%. Το «Κανένα Κόμμα» συγκεντρώνει 20,5%, το «’Αλλο Κόμμα» 6,2% ενώ το «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 4,2%.

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου. Το 27,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 21,9% το κυβερνών κόμμα. Το 39,4% απαντά «Κανένα κόμμα».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr