search-button
cross-out

Οι τοίχοι της καλοσύνης προσφέρουν βοήθεια και κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!

Ο Τοίχος της Καλοσύνης είναι μια ιδέα, που ξεκίνησε στη βόρειο-ανατολική πόλη της Mashhad του Ιράν, όταν κάποιος (που παραμένει ακόμη και σήμερα ανώνυμος) έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα».

Το παράδειγμα αυτό του Ιράν ήρθε και στη χώρα μας ξεκινώντας συγκεκριμένα από τη Λάρισα, όπου μια ομάδα φίλων αποφάσισε να σηκωθεί από τους καναπέδες και να λάβει δράση. Η ιδέα πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, η Δράμα, τα Ιωάννινα, η Αττική, η Μυτιλήνη, η Καρδίτσα, το Ναύπλιο, το Ηράκλειο Κρήτης και άλλες.

Κοινός στόχος όλων των ομάδων είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και ρουχισμό δίνοντάς τους την δυνατότητα να τα βρίσκουν καθαρά στις κρεμάστρες που έχει τοποθετήσει η κάθε ομάδα σε διάφορα σημεία της πόλης της.

Εξαπλώνοντας τόσο απλά και ανώνυμα την αξία της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αλληλοβοήθειας ο τοίχος της καλοσύνης προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια σε ανήμπορους οικονομικά συμπολίτες μας διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους.

Επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία μας, γιατί για μας η αλληλεγγύη είναι αξία, που πρέπει να παραμένει ανώνυμη, γιατί αλλιώς ευτελίζεται.

           Αλληλεγγύη , Ανθρωπιά, Ανιδιοτέλεια. Αυτές οι τρεις αξίες είναι οι βασικές αρχές της δράσης μας, που αποτελεί μια μορφή αντίστασης σε μια πραγματικότητα που μας θέλει εγκλωβισμένους σε αυτήν την δύσκολη για όλους εποχή.

Δεν θα σώσουμε τον κόσμο…μπορούμε όμως να τον κάνουμε καλύτερο!

Οι τοίχοι της καλοσύνης είναι ανοιχτοί και είναι όλων μας!

Για την προώθηση της δράσης πανελλαδικά δημουργήσαμε δύο τηλεοπτικά σποτ, τα οποία σας επισυνάπτουμε.

Η ομάδα της Δράμας

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

e-mail: [email protected]

facebook: Ο τοίχος της καλοσύνης-Δράμα

instagram: toixoskalosynhs_drama

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr