search-button
cross-out

Σύγκρουση τρένων: Τι φταίει για τη φοβερή τραγωδία στην Ιταλία

Σύγκρουση τρένων: Τι φταίει για τη φοβερή τραγωδία στην Ιταλία

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται, πιθανότατα, η τραγική σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν μέχρι αυτή τη στιγμή από την εισαγγελία της πόλης Τράνι, που διεξάγει τη σχετική έρευνα. Παράλληλα, πάντως, ερευνάται και η κατάσταση του συστήματος ασφαλείας του δικτύου, το οποίο ήταν παρωχημένης τεχνολογίας.

Οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων είναι 27, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο τους για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων αλλά και σορών.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δέκα τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής σε σοβαρή κατάσταση. Οι συγγενείς των νεκρών ζητούν να τους επιτραπεί να δουν για τελευταία φορά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια για να μπορέσουν να εισέλθουν στο νεκροτομείο.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μετέβη στο σημείο του ατυχήματος. Στη συνέχεια αγκάλιασε τους διασώστες θέλοντας να τους ευχαριστήσει προσωπικά για την ακούραστη προσπάθειά τους.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr