search-button
cross-out

Η Νάντια Μπουλέ γράφει για την αγαπημένη της Κεφαλονιά

Η  Νάντια Μπουλέ γράφει για την αγαπημένη της Κεφαλονιά

Έχω καταγωγή από την Κεφαλονιά, από τη μαμά μου. Είμαι δηλαδή μισή Κεφαλονίτισσα, και θυμάμαι όλα τα καλοκαίρια της ζωής μου να τα περνάω στο νησί, στο σπίτι της γιαγιάς μου (ok, έχω να πάω δύο χρόνια, αλλά εκεί θα επιστρέψω πάλι, γιατί το αγαπώ πάρα πολύ το νησί). Κεφαλονιά για μένα σημαίνει νοσταλγία∙ ειδικά όταν πηγαίνω στο χωριό μου, στα Μακρυώτικα, ένα χωριό κοντά στην Αγία Ευφημία. Θυμάμαι να πηγαίνω με τον μπαμπά μου στη λίμνη Μελισσάνη… Θυμάμαι τα μπάνια μας στην Αγία Ευφημία και τον Μύρτο, αλλά η αγαπημένη μου παραλία ως παιδί ήταν ο Μακρύς Γιαλός στο Αργοστόλι κι ας μην πηγαίναμε τόσο συχνά εκεί. Πάντως στις πιο χαρακτηριστικές αναμνήσεις ήταν όταν πολύ μικρούλα, μόλις είχα ξεκινήσει το σχολείο, η γιαγιά μου μας περίμενε να γυρίσουμε από τη θάλασσα με τα ξαδέρφια μου ‒ ήμασταν τα τέσσερα εγγόνια της‒, με λεκάνες γεμάτες νερό έξω στην αυλή. Όταν εμείς επιστρέφαμε το νερό είχε ζεσταθεί για να μας κάνει μπάνιο και να φύγει από πάνω μας η αρμύρα ‒ ευκαιρία για φοβερό παιχνίδι που το περιμέναμε πώς και πώς. Επίσης θυμάμαι ένα καλοκαίρι που είχα πιάσει ψείρες στο σχολείο και έχω εικόνα τη θεία μου να με ξεψειρίζει καλοκαιριάτικα στην αυλή. Πολύ παιδικά καλοκαίρια, πολύ όμορφα καλοκαίρια. Έτσι, ξέγνοιαστα και με πολύ μπάνιο!

Για κάποιον που είναι σαν εμένα που μου αρέσει να περνάω όλη την ημέρα στη θάλασσα, η Κεφαλονιά θα τον αποζημιώσει. Ο δημοφιλής παγκοσμίως Μύρτος (και για την άμμο του) είναι από τις αγαπημένες μου παραλίες, αρκεί να τον πετύχεις σε καλή μέρα. Το τοπίο είναι μαγικό με απίστευτη φυσική ομορφιά. Το μόνο θέμα είναι ότι το νερό έχει έντονα ρεύματα ‒ θυμάμαι από παλιά που μας έλεγαν ότι ο Μύρτος θέλει προσοχή στο κολύμπι, επειδή τα ρεύματα μπορεί να σε παρασύρουν. Μία παραλία με επίσης τρομερή φυσική ομορφιά είναι η Αντίσαμος ‒ βρίσκεται κοντά στη Σάμη, εξού και Αντίσαμος. Δεν είναι τόσο γνωστή παραλία, γιατί ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια από τους τουρίστες.

Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί με μεγάλες αποστάσεις, γι’ αυτό σίγουρα χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να το εξερευνήσεις. Το μέγεθός της δίνει και πολλές επιλογές. Δεν πρέπει να φύγει κανείς από το νησί χωρίς να δοκιμάσει την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα. Ομολογώ δεν ξέρω να σας καθοδηγήσω πού θα βρείτε την καλύτερη, γιατί ως γνήσια Κεφαλονίτισσα εμπιστεύομαι μόνο την κρεατόπιτα της οικογενείας, αλλά πιστεύω ότι με λίγη τύχη και έρευνα θα βρει κανείς την αυθεντική, γνήσια γεύση. Η Κεφαλονιά έχει επίσης υπέροχα κρασιά, τη Ρομπόλα, και τρομερή φέτα.

Το Αργοστόλι είναι αυτό που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο, αλλά εγώ δεν κινούμαι τόσο εκεί. Περνάω τον περισσότερο χρόνο στο χωριό μου, στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας. Ο τουρισμός πάντως δεν έχει χαλάσει την Κεφαλονιά. Ευτυχώς έχουμε καλή παράδοση στον τουρισμό, την επισκέπτονται κυρίως αυτοί που λέμε «καλοί τουρίστες» και οικογένειες. Νομίζω, όμως, ότι κάποιος θα πρέπει να την προτιμήσει περισσότερο για τις παραλίες της και το καλό φαγητό, παρά για το nightlife.

Τώρα λατρεύω την Αντίσαμο και τον Μύρτο για μπάνιο, αλλά και τις απογευματινές βόλτες στην Άσσο και το Φισκάρδο.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr