search-button
cross-out

Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια-Το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη ο στόχος;

Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια-Το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη ο στόχος;

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε αργά χθες το βράδυ τα Εξάρχεια, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην είσοδο κτιρίου της οδού Ιπποκράτους 112. 

Στο ισόγειο του εν λόγω κτιρίου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», ενώ σε αυτό κατοικεί και η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 

Το βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, είχε γίνει στόχος εμπρησμού με μολότοφ το 2008, ενώ η εισαγγελέας Τσατάνη είχε απασχολήσει πρόσφατα την επικαιρότητα. Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο στόχος των βομβιστών, ενώ από την αστυνομία δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση. 

«Απόψε εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της οικίας που διαμένει η κ. Γεωργία Τσατσάνη, εισαγγελέας Εφετών. Σας το ανακοινώνουμε διότι, αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φύλαξης, αντιθέτως η πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της, αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακές της», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εισαγγελέας είχε υποβάλει ένσταση στο τοπικό Α.Τ. με την οποία ζητούσε την αύξηση ή τη διατήρηση των ανθρώπων στη φύλαξή της, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αυτή δεν απαντήθηκε καν. «Ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Απόψε εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο κινδύνευσε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που ζουν πέριξ της οικίας της», συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 το βράδυ της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί, στις 22:22, τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», από άγνωστο άνδρα ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη, τονίζοντας: «”Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».  Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ο μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή του χρονικού ορίου που είχαν θέσει οι δράστες.

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr