search-button
cross-out

Air force one: Το ασφαλέστερο αεροπλάνο του πλανήτη στην Ελλάδα

Air force one: Το ασφαλέστερο αεροπλάνο του πλανήτη στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μετά από 17 χρόνια θα βρίσκεται το Air force one το πρώτο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο της Αμερικής σε κάθε γωνία του πλανήτη. Πρόκειται για το ασφαλέστερο αεροσκάφος του κόσμου με μήκος 70 μέτρα ύψος 20 και άνοιγμα φτερών 60. 

Πριν το Air Force One προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ένα άλλο αεροσκάφος θα έχει ήδη μεταφέρει την θωρακισμένη λιμουζίνα του Προέδρου (Cadillac One) και άλλες ακριβώς ίδιες με αυτήν. Ο αριθμός των πανομοιότυπων αυτοκινήτων παραμένει και αυτός άγνωστος διότι είναι ένα από τα δεκάδες μέτρα ασφαλείας.

H είσοδος του προέδρου γίνεται πάντα από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους καθώς το δωμάτιο του βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο. Αμέσως μετά βρίσκεται το λεγόμενο ιπτάμενο οβάλ γραφείο που στην μοκέτα του υπάρχουν αστέρια που παραπέμπουν στην αμερικανική σημαία. 

Το Air force one διαθέτει χειρουργείο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το δωμάτιο του Αμερικανού προέδρου ενώ σε αρκετά σημεία του αεροσκάφους υπάρχουν διάφορα ιατρικά εξαρτήματα. Στην μέση του έχει δημιουργηθεί η αίθουσα συσκέψεων που χρησιμοποιείται και για εστιατόριο. 

Το 70 μέτρων αεροσκάφος διαθέτει βαρύ οπλισμό έτσι ώστε να προστατέψει τον πρώτο πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιβιβάστηκε στο Air force one καθώς για τους Αμερικανούς θεωρείτε το πιο ασφαλές μέρος στον πλανήτη.

Διαθέτει και ένα κέντρο καμερών που παρακολουθούν κάθε σημείο του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χαρακτηριστικές είναι οι κάμερες στα φτερά του αεροσκάφους. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να ανεφοδιαστεί με καύσιμα εν ώρα πτήσης.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr