search-button
cross-out

Σύλληψη γνωστού κοσμηματοπώλη για τη συμμορία Αγγλούπα-Ρομά

Σύλληψη γνωστού κοσμηματοπώλη για τη συμμορία Αγγλούπα-Ρομά

Πασίγνωστο κοσμηματοπώλη των Βορείων Προαστίων συνέλαβε η Αστυνομία, για εμπλοκή στη “μαφία των Ρομά”.

Ο κοσμηματοπώλης -που είναι φίλος του προφυλακισμένου μπον βιβέρ επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα- είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα των κλοπιμαίων: από πολυτελή ρολόγια, μέχρι ζαφείρια και ρουμπίνια.

Ο  κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όπου διανυκτέρευσε για να πάρει σήμερα Κυριακή τον δρόμο για τον Εισαγγελέα.

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ του TheTOC στις 4 Νοεμβρίου

Αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα της μαφίας των Ρομά οι οποίοι σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ευθύνονται για τουλάχιστον 2.000 κλοπές-διαρρήξεις. Οι αποκαλύψεις για το πως λειτουργούσε η «φαμίλια» της οργάνωσης από τις αρχές μάλιστα της δεκαετίας του 90 (!) είναι συγκλονιστικές.

Εμπλέκονται αστυνομικοί

Ανώτερος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας συναντήθηκε με αρχηγό της μαφίας των Κορλεόνε μια ημέρα πριν από την αστυνομική επιχείρηση για την εξάθρωσή τους χωρίς οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση να γνωρίζουν αν τους ειδοποίησε γι αυτήν. Τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία ενώ υπάρχουν ενδείξεις για άλλους επτά.

Οι κοσμηματοπώλες και ο Αγγλούπας

Δώδεκα κατηγορούμενοι που διατηρούν καταστήματα αγοράς χρυσού, ανάμεσά τους  ο «Kαμμένος» στο Κολωνάκι εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά βασικός αποδέκτης των κλοπιμαίων κυρίως ρολογιών και δακτυλιδιών με πολύτιμους λίθους ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας που παρείχε και πληροφόρηση για τους επικείμενους στόχους της μαφίας.

Ο… «Ελληνας» πληροφοριοδότης

Πληροφοριοδότης φαίνεται κάποιος με το προσωνύμιο «Ελληνας» που όμως φαίνεται να αντιστοιχεί σε πολλά πρόσωπα. Η έναρξη της δράσης της φαμίλιας των μαφιόζων προσδιορίζεται χρονικά απά τη δεκαετία του ’90 επί εποχής Ρίγκο, ενός γνωστού τσιγγάνου της εποχής. Πολλά από τα μέλη του παλιού διευθυντητρου είχαν πεθαίνει ωστόσο η προίκα της αρχηγίας πέρασε στα χέρια των απογόνων

Πως ξέφευγαν από την αστυνομία

Μετά τις διαρρήξεις, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν και σε βανδαλισμούς όπως στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι» αφήνοντας πίσω τους μεγάλες καταστροφές!  Στις καταδιώξεις από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες για να μην έχουν ορατότητα οι αστυνομικοί. Αυτό συνέβη σε μια περίπτωση στον Αγιο Στέφανο, στην ίδια περιοχή όπου εμβόλισαν περιπολικό της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων έκαναν και μαϊμού τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης καταγγέλλοντας ψευδή περιστατικά σε σημεία που ήταν γεωγραφικά σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σημεία που δρούσαν.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr