search-button
cross-out

Εγκλωβισμένοι 2.500 μαθητές στην Κρήτη εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ

Εγκλωβισμένοι 2.500 μαθητές στην Κρήτη εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ

Η απεργία της ΠΝΟ είχε ως αποτέλεσμα να «εγκλωβιστούν» χιλιάδες κόσμου στα νησιά όλης της χώρας. Μόνο στην Κρήτη εξ’ αιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, που συνεχίζεται τουλάχιστον ως την Τρίτη 2.500 μαθητές δεν μπορούν να επιστρέψουν, μετά τη σχολική εκδρομή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Πειραιά Θεοδώρα Χρονοπούλου, ότι η Κρήτη είναι δημοφιλής προορισμός για τις πενθήμερες εκδρομές, που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο ώστε να μην είναι κοντά χρονικά στις εξετάσεις και εξ’ αιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, τα παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία, επιπλέον οικονομικό κόστος, αλλά και πρόβλημα στα σχολικά προγράμματα, καθώς μαζί με τα παιδιά έχουν εγκλωβιστεί και οι καθηγητές, που διδάσκουν και σε άλλες τάξεις.

Όπως εξηγεί η κα. Χρονοπούλου ούτε με αεροπλάνο κατέστη εφικτό να επιστρέψουν τα παιδιά καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια. Πάντως τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης, καθώς οι ναυτικοί αντιδρούν στις πληροφορίες περί αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ανάλογα προβλήματα, ειδικά στην περίπτωση που αποφασιστεί συνέχιση της απεργίας αρχίζουν να παρουσιάζονται και  μεταξύ των παραγωγών αγροτικών προϊόντων. Ήδη οι παραγωγοί από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί.

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr