search-button
cross-out

Με παγίδες στην Κηφισιά προσπαθούν να εντοπίσουν τον δολοφόνο του ταξιτζή

Με παγίδες στην Κηφισιά προσπαθούν να εντοπίσουν τον δολοφόνο του ταξιτζή

Το προφίλ του serial killer έχουν σκιτσογραφίσει οι profilers του Ανθρωποκτονιών – Με μοναδικό στοιχείο τα δεκάδες τηλεφωνήματα κατοίκων της Κηφισιάς για «προβληματικές» περιπτώσεις ατόμων οι αξιωματικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον μανιακό

Δεκάδες τηλεφωνήματα που «δίνουν» πρόσωπα το προφίλ των οποίων ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του μανιακού δολοφόνουτων οδηγών ταξί δέχτηκε την τελευταία εβδομάδα το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όμως το ένα μετά το άλλο έσβηναν από το χάρτη των υπόπτων. «Πολλοί κάτοικοι της Κηφισιάς, που γνωρίζουν κάποιο άτομο με διαταραγμένη ψυχοσύνθεση μας ενημέρωναν όμως σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά τους δεν ταίριαζαν με τον δολοφόνο του 52χρονου οδηγού ταξί. Μέχρι και για άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που διαμένει κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη, σημείο των δύο επιθέσεων, δεχτήκαμε ανώνυμο τηλέφωνο όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί τίποτα» επισημαίνει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «οι έρευνες βρίσκονται στο μηδέν. Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι ίσως ο δολοφόνος να χρησιμοποίησε smartphone για να εντοπίζει τα θύματά του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα καθώς δεν εντοπίστηκε το ψηφιακό του στίγμα,  οι κάμερες κατέγραψαν μόνο το ταξί να κινείται σε συγκεκριμένα σημεία αλλά όχι το πρόσωπο του δολοφόνου, ενώ η πιθανότητα σύνδεσης του τραυματία 32χρονου οδηγού και του 52χρονου νεκρού έχει αποκλειστεί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αυτό που λέγεται «κίνητρο του εμμονικού δολοφόνου».

Με μοναδικό στοιχείο τα δεκάδες τηλεφωνήματα κατοίκων της Κηφισιάς για «προβληματικές» περιπτώσεις ατόμων (ο αριθμός ξεπέρασε τα 50) και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, οι έρευνες των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών περιορίζονται στο στήσιμο παγίδων στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς για να πέσουν πάνω στον δολοφόνο. 

Οι profilers του Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ, σκιτσογράφησαν το προφίλ του serial killer. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο ηλικίας γύρω στα 35, με ύψος λίγο πάνω από 1,70 αδύνατος, Έλληνας, με συνηθισμένα χαρακτηριστικά προσώπου που δεν προκαλούν φόβο ή υποψίες που συνηθίζει να κυκλοφορεί με φόρμες και μπουφάν με κουκούλα που είτε ένα διάστημα ήταν οδηγός ταξί ή είχε κάποια τραυματική εμπειρία από κάποιον οδηγό ταξί στην περιοχή της Κηφισιάς. Το όπλο, ένα μετασκευασμένο αεροβόλο το αγόρασε έναντι μερικών δεκάδων ευρώ από κάποιον Βούλγαρο είτε το έφτιαξε μόνος του με οδηγίες από το ίντερνετ ενώ όπως επισημαίνει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας ενδεχομένως λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα να λουφάξει για κάποιο καιρό ή να μετακομίσει σε άλλη περιοχή της Αθήνας προκειμένου να μην πέσει στα μπλόκα των διωκτών του. 

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι μέσα στο ταξί του 52χρονου δολοφονηθέντος οδηγού βρέθηκαν ίχνη DNA που ενδεχομένως να ανήκουν στον δολοφόνο όμως αυτό δεν μπορεί προς το παρόν να χρησιμοποιηθεί ως μέσο εντοπισμού του δράστη αλλά μόνο ως υλικό επαλήθευσης σε περίπτωση που ο ύποπτος πέσει στα χέρια της Αστυνομίας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στα δύο οχήματα δεν βρέθηκε κοινό γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα.   

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr