search-button
cross-out

Αυτή είναι η άτυχη 11χρονη θύμα του Ουζμπέκου στη Στοκχόλμη

Αυτή είναι η άτυχη 11χρονη θύμα του Ουζμπέκου στη Στοκχόλμη

Η Ebba Åkerlund κατευθυνόταν προς έναν σταθμό του μετρό όπου θα συναντούσε τη μητέρα της – Δεν πρόλαβε να τη δει όμως για τελευταία φορά καθώς ο 39χρονος τρομοκράτης έπεσε πάνω της με ένα φορτηγό – Ο Ουζμπέκος ήταν ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση

Ένα 11χρονο κορίτσι είναι το πρώτο ταυτοποιημένο θύμα του 39χρονου Ουζμπέκου που έπεσε με ένα κλεμμένο φορτηγό πάνω σε πολυκατάστημα στη Στοκχόλμη αφού πρώτα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του από έναν πεζόδρομο.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Expressen η άτυχη μικρούλα επέστρεφε σπίτι της όταν έπεσε θύμα του Ουζμπέκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ebba Åkerlund κατευθυνόταν προς έναν σταθμό του μετρό όπου θα συναντούσε τη μητέρα της με την οποία μίλησε για τελευταία φορά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Παρασκευής, λίγο πριν δηλαδή το κλεμμένο φορτηγό σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του και να σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους.

Νωρίτερα η οικογένεια του κοριτσιού είχε απευθύνει έκκληση για πληροφορίες προκειμένου να το εντοπίσει. Όταν όμως αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να πάρουν δείγματα DNA οι συγγενείς του κατάλαβαν ότι τα πράγματα είναι δυσοίωνα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα στους γονείς της 11χρονης που είναι πλέον συγκλονισμένοι.

Οι αρχές της Στοκχόλμης, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια όπως επίσης στο κοινοβούλιο και το παλάτι, ανέφεραν ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, παραμένουν υπό νοσηλεία. Δύο ενήλικοι έχουν μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η Σουηδία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν ανεπτυγμένες στην περιοχή, με τον φόβο νέων επιθέσεων.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr