search-button
cross-out

Ακτιβιστής που είχε βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Παρίσι

Ακτιβιστής που είχε βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Παρίσι

Ήταν μέλος της gay κοινότητας και άφησε πίσω του τον σύντροφό του με τον οποίο συζούσε – Είχε προσφέρει τη βοήθειά του δύο φορές σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα – Είχε συμμετάσχει και στην επιχείρηση μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν

Μέλος της κοινότητας των Γάλλων gay αστυνομικών και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των προσφύγων, ο οποίος είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να προσφέρει βοήθεια σε καταυλισμούς, αλλά και από τους πρώτους αστυνομικούς που έσπευσαν να επιχειρήσουν αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν, τον Νοέμβριο του 2015, ήταν ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο 37χρονος Χαβιέ Ζουγκελέ ήταν ένας υποδειγματικός αστυνομικός, ο οποίος δεν δίσταζε να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη και των πιο δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων, προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον του. Ήταν ενεργό μέλος της οργάνωσης LGBT rights και άφησε πίσω του τον σύντροφό του, με τον οποίο συζούσε.

Στην επίθεση του Μπατακλάν ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να επέμβουν, προσφέροντας τις υπηρεσίες του δίχως να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Αμέσως μετά την επαναλειτουργία της μουσικής σκηνής στο Παρίσι, είχε δώσει ο ίδιος το «παρών», δηλώνοντας τότε στους δημοσιογράφους ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαστε εδώ ως μάρτυρες. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας αξίες. Η συναυλία αυτή γίνεται για να γιορτάσουμε τη ζωή. Για να πούμε “όχι” στους τρομοκράτες».

Ο 37χρονος αστυνομικός είχε αναπτύξει έντονη ακτιβιστική δράση για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Συρίας, ταξιδεύοντας μάλιστα δύο φορές στην Ελλάδα, όπως δήλωσαν στενοί του φίλοι σε γαλλικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr