search-button
cross-out

Βαρουφάκης: «Γιατί ζητάω ειδικό δικαστήριο» – Τα 7 SMS που αντάλλαξε με Τσίπρα

Βαρουφάκης: «Γιατί ζητάω ειδικό δικαστήριο» – Τα 7 SMS που αντάλλαξε με Τσίπρα

«Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Σόιμπλε» – Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και τα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα

Τις δικές του απαντήσεις στον πρωθυπουργό δίνει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τον κατηγορεί για λογική ασυνέπεια: «Δεν μπορείς ταυτόχρονα να λες ότι ο Βαρουφάκης κατέθεσε ένα σχέδιο που ήταν κακό, αλλά ο ίδιος ήταν η σωστή επιλογή. Αποφάσισε…». Για τη σημερινή «επιτυχία της κυβέρνησης» με την επιστροφή στις αγορές ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «όταν τον Απρίλιο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά εξέδιδε ένα ομόλογο και είχαμε τυμπανοκρουσίες, εγώ εξηγούσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως οι επενδυτές είχαν πειστεί να αγοράσουν ομόλογα βαθιά πτωχευμένου κράτους και εκείνη η έκδοση ήταν μια κίνηση που καθιστούσε ακόμα λιγότερο βιώσιμο το χρέος μας. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι γιορτάζουν την έξοδο στις αγορές με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιούσαν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας».

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που περιέχει το βιβλίο-μαρτυρία του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» για το δραματικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποσπάσματα που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν μόνο απροετοίμαστος για το σκληρό -και ενίοτε βρώμικο- παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, απολύτως ενήμερος για τα εναλλακτικά σχέδια και το σοβαρό ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμφανίζεται εντελώς ανίκανος να εφαρμόσει μια συνεπή πολιτική. Οι ανακολουθίες, οι σπασμωδικές αποφάσεις, οι παλινωδίες του, ενθάρρυναν τους πιστωτές να αντιμετωπίσουν τη χώρα με αμείλικτη σκληρότητα, χρησιμοποιώντας τη σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Ως πρωταγωνιστής μιας πολύμηνης τραγωδίας που κατέληξε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτυπώνει στο πλήρες εύρος του ένα κυβερνητικό θέατρο του παραλόγου, το οποίο παίχτηκε μεταξύ Μαξίμου και Δύσης στην πλέον κρίσιμη φάση της Μεταπολίτευσης και, όπως αποδεικνύεται, με ελάχιστα άξιους «ηθοποιούς» επί σκηνής.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα. Στη δημοσιότητα και τα 7 SMS που αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών που δείχνουν ότι ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr