search-button
cross-out

Ο Σηκουάνας υπερχειλίζει και οι φωτογραφίες από το Παρίσι γίνονται viral

Ο Σηκουάνας υπερχειλίζει και οι φωτογραφίες από το Παρίσι γίνονται viral

Το Παρίσι είναι σε αναμονή για τον φόβο πλημμυρών ενώ οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας όλη την εβδομάδα.   

Την ίδια ώρα η πόλη έχει γεμίσει αρουραίους σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολιτών που καταγράφουν τα τρωκτικά να εφορμούν στους δρόμους.      

Η στάθμη του νερού αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τα έξι μέτρα σε τμήματα του ποταμού και οι κάτοικοι ανησυχούν.   

Αρκετοί είναι αυτοί που καταγράφουν τις εικόνες του Σηκουάνα και έχουν κάνει τις φωτογραφίες viral στα social media.          

 

Morning catch in la Seine. #streetfishing #morningglory ?#2meters #long

A post shared by Peter Simonsson (@pete_simonsson) on

           

Η κυβερνητική υπηρεσία «Vigicrues», που παρακολουθεί τις ανόδους στη στάθμη των υδάτων, ανακοίνωσε πως υπήρξε στη διάρκεια της νύκτας μια μικρή αύξηση της στάθμης του ποταμού στην πρωτεύουσα και ενδέχεται να πλησιάσει στο υψηλότερο σημείο της, το οποίο είχε φθάσει για τελευταία φορά το 2016.  

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.       Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.  

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.          

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr