search-button
cross-out

Πως θα αμειφθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά

Πως θα αμειφθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά

Σύμφωνα με νόμο είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας

H Πρωτομαγιά καθιερώθηκε από πέρσι ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας και ως εκ τούτου για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα για μία υποχρεωτική αργία.

Ο καθορισμός με τον νόμο 4468/2017 της Πρωτομαγιάς ως υποχρεωτικής αργίας, σημαίνει ότι κατά την ημέρα αυτής, εκτός των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων γενικότερα. Εάν κατά την ημέρα αυτή δεν λειτουργήσει η επιχείρηση, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο θα πάρουν το ημερομίσθιό τους, χωρίς καμιά προσαύξηση, ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους.

Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα εργαστούν την Πρωτομαγιά, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75% υπολογισμένη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr