search-button
cross-out

Ζακ Κωστόπουλος: Στα δικαστήρια ο κοσμηματοπώλης – Μιλούν για αυτοάμυνα οι κατηγορούμενοι

Ζακ Κωστόπουλος: Στα δικαστήρια ο κοσμηματοπώλης – Μιλούν για αυτοάμυνα οι κατηγορούμενοι

Προθεσμία πήρε ο κοσμηματοπώλης για να απολογηθεί για τα χτυπήματα στον 33χρονο – Συγκέντρωση στα δικαστήρια από φίλους του Ζακ Κωστόπουλου – “Κρατούσε μαχαίρι” λένε ο κοσμηματοπώλης και ο 55χρονος που τον χτύπησαν – Οι δυο κατηγορούμενοι κάνουν λόγο για αυτοάμυνα και προσπάθεια να τον αφοπλίσουν – Το εγκεφαλικό οίδημα και τα ευρήματα των ιατροδικαστών

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να παρουσιαστεί στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγα λεπτά πριν τις 09:00 ο κοσμηματοπώλης που φαίνεται να χτυπά τον Ζάκ Κωστόπουλο. Στο χώρο των δικαστηρίων υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία καθώς συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν φίλοι του 33χρονου που έχασε τη ζωή του. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ωστόσο ήταν σύντομη καθώς ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Από χθες βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ένας 55χρονος άνδρας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που εμφανίζεται στα πλάνα-σοκ από το κοσμηματοπωλείο να χτυπά μαζί με τον κοσμηματοπώλη των 33χρονο.

Ο 55χρονος άνδρας, επαγγελματίας με έδρα πλάι στο κοσμηματοπωλείο φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι άκουσε φασαρία και βγήκε να δει τι είχε συμβεί. Είδε τον φίλο του κοσμηματοπώλη να βρίσκεται σε κίνδυνο και έσπευσε όπως είπε να τον βοηθήσει. Φέρεται να είπε ότι στόχος του ήταν να εμποδίσει τον 33χρονο να διαφύγει μέχρι να φτάσει η αστυνομία, ενώ υποστήριξε ότι ένοιωσε να απειλείται καθώς ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι, δικαιολόγησε τα χτυπήματα λέγοντας ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.
Ανάλογη αναμένεται να είναι και η “γραμμή υπεράσπισης” του κοσμηματοπώλη, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Χ. Αναγνωστόπουλος. “Η θέση του είναι είναι πρώτον ότι όταν αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κάποιος στο μαγαζί του, κάλεσε την Αστυνομία, δεύτερον όταν είδε το δράστη να απειλεί με μαχαίρι από το κάτω μέρος της βιτρίνας επέλεξε να αντιδράσει όπως είδαμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ευρήματα των ιατροδικαστών

Από την πλευρά του κοσμηματοπώλη τα ευρήματα των ιατροδικαστών που δεν προσδιορίζουν τα αίτια θανάτου προς το παρόν κάνουν την πλευρά του κοσμηματοπώλη να λέει ότι “αποσυνδέονται οι θλαστικές κακώσεις με το αποτέλεσμα”.

Ωστόσο σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Α.Παπαρρούσου ενώ το ότι “μακροσκοπικώς δεν υπήρχε θανατηφόρος τραύμα, αυτό δε σημαίνει ότι ο θάνατος δεν προέρχεται από τα πλήγματα”.

Σύμφωνα με την ίδια, “υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί ως προς την αιτία του”.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η νομικός, τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου είκοσι μέρες.

Πηγή; newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr