search-button
cross-out

Τζορτζ Μπους: Η συγκινητική φωτογραφία μπροστά από το φέρετρό του

Τζορτζ Μπους: Η συγκινητική φωτογραφία μπροστά από το φέρετρό του

Ο θάνατος του Τζορτζ Μπους, του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος. Ο εκπρόσωπος του εκλιπόντος πρώην προέδρου, Τζιμ ΜακΓκράθ tweet-αρε μια συγκλονιστική φωτογραφία.

Μπροστά από το σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Τζορτζ Μπους, βρίσκεται ο Σάλι. Ο πιστός σκύλος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, που έμεινε μαζί του έως το τέλος.

«Αποστολή εξετελέσθη» έγραψε ο Τζιμ ΜακΓκραθ ανεβάζοντας τη φωτογραφία που δείχνει τον Σάλι, ένα λευκό Λαμπραντόρ δυο ετών, ξαπλωμένο μπροστά στο φέρετρο του Τζορτζ Μπους.

Ο Σάλι είχε δοθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο προκειμένου να τον βοηθά στις καθημερινές του ασχολίες. Του είχε παραχωρηθεί από την οργάνωση America’s VetDogs, που στέλνει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά να γίνουν βοηθοί σε βετεράνους ή εν ενεργεία ένστολους και διασώστες με αναπηρίες.

Ο Σάλι ήταν στο πλευρό του Τζορτζ Μπους και όταν εκείνος, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, πήρε να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Μετά το θάνατο του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, ο Σάλι θα σταλεί ξανά στο America’s VetDogs, το Λονγκ Άιλαντ κι από εκεί θα του βρουν τη νέα του «αποστολή», πιθανότατα σε κάποιον στρατιώτη που έχει τραυματιστεί και έχει ανάγκη από έναν σκύλο – βοηθό.

“Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια Μπους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ήταν πραγματικά τιμή να δώσουμε στον σκύλο – βοηθό, Σάλι, για να βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου τους τελευταίους μήνες. Σαν πραγματικός πατριώτης και οραματιστής, ο Τζορτζ Μπους, θα θεωρείται πάντα ήρωας στα μάτια των ανθρώπων με αναπηρίες και των οικογενειών τους για τις προσπάθειές του να θεσπίσει το νόμο Americans with Disabilities(σ.σ. νόμος του 1990 κατά των διακρίσεων για άτομα με αναπηρίες). Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του στον αμερικανικό λαό” τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της America’s VetDogs, Τζον Μίλερ. 

Με πληροφορίες από nbcphiladelphia.com

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr