search-button
cross-out

Νέα μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Τσούκαλη στον διαρκή αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας

Νέα μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Τσούκαλη στον διαρκή αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας

16095 αρχαιότητες έχει διασώσει ο Γιώργος Τσούκαλης- Νέα μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Τσούκαλη στον διαρκή αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων που σχετίζονταν με υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίασε τα περασμένα Χριστούγεννα στη Λάρισα κατάφερε σήμερα να διασώσει από τα χέρια αρχαιοκάπηλων επιτύμβια ανάγλυφη πλάκα πολύ μεγάλης αξίας ύψους 1.20 και πάχους 7 πόντων η οποία βρέθηκε σε άριστη κατάσταση.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση η ασφάλεια Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον διοικητή Βασίλη Μουσελίμη και κλιμάκιο που αποτελείτο από 10 αστυνομικούς, συνέλαβε στο Κορωπί τρείς ημεδαπούς αρχαιοκάπηλους αξιοποιώντας πληροφορίες και έρευνα του Γιώργου Τσούκαλη.

Οι συλληφθέντες, εκ των οποίων οι δύο ασχολούνται με χωματουργικές εργασίες και ο τρίτος εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων, οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Ιωαννίνων και αύριο πρόκειται να παρουσιαστούν στην εισαγγελία Αθηνών. Ο ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και νήσων Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη για την συνδρομή τους στον αγώνα μας κατά της αρχαιοκαπηλίας. Έχουμε φτάσει στις 16095 αρχαιότητες που έχουν διασωθεί μετά από πρωτοβουλία μας και συνεχίζουμε».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr