search-button
cross-out

Κορονοϊός- «Βρείτε τρόπο να μας γυρίσετε πίσω»- Δραματική έκκληση 30 Ελλήνων, εγκλωβισμένων στην Αυστρία

Κορονοϊός- «Βρείτε τρόπο να μας γυρίσετε πίσω»- Δραματική έκκληση 30 Ελλήνων, εγκλωβισμένων στην Αυστρία

Κορονοϊός: Την ώρα που τα ευρωπαϊκά σύνορα σφραγίζονται το ένα πίσω από το άλλο, οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται λόγω εργασίας στο εξωτερικό ψάχνουν εναγωνίως τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα. Δείτε τι λέει στο Dikaiologitika News ένας Έλληνας εργαζόμενος στην Αυστρία, αποκλεισμένος μαζί με άλλους 29 συμπατριώτες μας σε ένα γνωστό τουριστικό θέρετρο το οποίο έχει μπει εδώ και ημέρες σε καραντίνα.

O Νίκος Σγούρος, αποκλεισμένος μαζί με άλλους 30 Έλληνες στο χωριό St.Anton am Arlberg περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που ζει στο πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο των Άλπεων, το οποίο από την περασμένη Παρασκευή έχει μπει σε απόλυτη καραντίνα λόγω κορονοϊόύ.

Μέσα από το Dikaiologitika News απεύθυνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί τρόπος να γυρίσουν πίσω oι 30 εγκλωβισμένοι Έλληνες. Ιδού τι μας περιγράφει ο ίδιος:

« Αυτή τη στιγμή στο χωριό ούτε γράμμα δεν μπαίνει ή βγαίνει. Σήμερα μάθαμε ότι η καραντίνα παρατείνεται μέχρι τις 4 Απριλίου. Υπάρχει επίσης πλήρη απαγόρευση κυκλoφορίας.

Το χωριό St.Anton am Arlberg, διάσημο τουριστικό θέρετρο κατά τους χειμερινούς μήνες έχει ερημώσει πλήρως. Όλοι είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους κι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, όπου παραμένουν μέχρι να βρουν τρόπο να γυρίσουν στις πατρίδες τους

Μόνο super market και φαρμακείο μπορούμε να πηγαίνουμε. Χθες το πρωί, μια Ελληνίδα που επίσης δουλεύει στο χωριό, μου περιέγραψε πως η αστυνομία μπήκε σε ένα σπίτι όπου βρίσκονταν 7 άτομα κι επέβαλλε χρηματική πoινή € 600 ευρώ στον καθένα. Δεν μπορούμε να συναθροιζόμαστε πάνω από 5 άτομα.

Τα τρένα δεν κάνουν στάση στο χωριό, λεωφορεία δεν κυκλοφορούν, είμαστε πια τελείως μόνοι. Αστυνομικοί περιφρουρούν όλο το χωριό ολόγυρα. Οι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό είναι 2700 και περίπου άλλοι τόσοι είμαστε κι οι εποχικοί εργαζόμενοι, από: Ελλάδα, Σουηδία, Αγγλία. Όσο για τους 25.000 τουρίστες που βρίσκονταν εδώ μέχρι την ώρα της καραντίνας, αυτοί έφυγαν όλοι. Εμάς, όμως, δεν μας επιτρέπουν να φύγουμε.

Εντωμεταξύ, οι εργοδότες, μας έβαλαν να υπογράψουμε το χαρτί της παραίτησης αλλά μαζί με αυτό χάνουμε και το δικαίωμα μας στην ασφάλιση υγείας δεδομένου ότι στην Αυστρία η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας συνδέονται με το συμβόλαιο εργασίας που έχεις. Αν όσο είμαστε εδώ πάθουμε κάτι ή ακόμα και αν νοσήσουμε από κορονοϊό ποιος θα μας φροντίσει;

Ξέρουμε ότι το πολύ τουριστικό αυτό χωριό έχει κρούσματα κορονοϊού αλλά δεν μας ανακοινώνονται πόσα είναι. Δεν έχουμε καμία πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στις ίδιες μας τις ζωές.

Και γιατί θέλουμε να γυρίσουμε Ελλάδα; 1000 φορές να είμαστε καραντίνα στη πατρίδα μας παρά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κάπου που δεν δουλεύουμε και δεν πληρωνόμαστε. Η κυβέρνηση εδώ έχει επίσης κλείσει bar κι εστιατόρια αλλά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους δεν έχει ανακοινώσει.

Φοβόμαστε πολύ οι Έλληνες μη κολλήσουμε εδώ μέχρι το καλοκαίρι. Στείλαμε επιστολή στον κο Δένδια και ζητάμε να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε άμεσα.Με το ελληνικό προξενείο πάντως δεν βγάλαμε άκρη, δεν μας κατατόπισαν ή βοήθησαν. Μας είπαν πως ούτε οι ίδιοι έχουν λάβει οδηγίες».

Σημειώνεται εδώ ότι το φαινόμενο ντόμινο του σφραγίσματος των χερσαίων συνόρων που αποφασίσθηκε από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν τόσο αστραπιαίο και τόσο απρογραμμάτιστο,που πολλά κράτη αλλά κι εργοδότες έχουν βρεθεί απροετοίμαστοι ως προς το πως θα γίνει η επιστροφή των εργαζομένων που δουλεύουν σε άλλες χώρες, πίσω στις πατρίδες τους.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr